Home / Family  / Οι δραστήριοι γονείς μεγαλώνουν δραστήρια παιδιά

Οι δραστήριοι γονείς μεγαλώνουν δραστήρια παιδιά

Οι δραστήριοι γονείς μεγαλώνουν δραστήρια παιδιά
Αν εσείς είστε υγιείς, θα είναι και τα παιδιά σας. 

Σύμφωνα με παλαιότερες, αλλά και πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, ο τρόπος ζωής των γονέων και ιδιαίτερα των μαμάδων, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωματική δραστηριότητα ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας. 

Σίγουρα θα ξέρετε πως οι γονείς αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους, καθώς τα τελευταία παρατηρούν τις κινήσεις και τις συμπεριφορές τους και τείνουν να τις υιοθετούν. Η μίμηση συμπεριφορών από την παρατήρηση αποτελεί ένα είδος μάθησης για τα παιδιά, βάζοντας τα θεμέλια για την μετέπειτα εξέλιξη και πορεία τους. Βάση αυτού του δεδομένου, αντιλαμβανόμαστε πως η συμπεριφορά και ο τρόπος ζωής των γονιών παίζει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξή τους και τη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους. Αν θέλετε λοιπόν να μεγαλώσετε υγιή και δραστήρια παιδιά πρέπει πρώτα εσείς να δώσετε το παράδειγμα. Πώς θα το καταφέρετε: 

 

Οι δραστήριοι γονείς μεγαλώνουν δραστήρια παιδιά

 

Δείξτε τους πως αγαπάτε την άσκηση.

Για να αγαπήσουν και τα παιδιά σας τα αθλήματα πρέπει πρώτα να σας βλέπουν να αθλείστε και να έχετε βάλει στην καθημερινότητά σας την γυμναστική. Αν επίσης, συζητήσετε μαζί τους για τα οφέλη της άσκησης, τότε θα έχουν ακόμη έναν λόγο να την δοκιμάσουν. 

 

Σηκωθείτε από τον καναπέ.

Είναι γεγονός πως είστε κουρασμένοι, καθώς η σύγχρονη ζωή και το άγχος, αφαιρούν την ενέργειά μας και μας κάνουν πιο ράθυμους. όμως είναι σημαντικό να κάνετε πρώτα εσείς την αλλαγή και να σηκωθείτε από τον καναπέ. Επενδύστε σε δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά που θα κάνουν και εσάς αλλά και εκείνα πιο δραστήρια. Πάτε μία βόλτα στο πάρκο, διοργανώστε τα σαββατοκύριακα παιχνίδια στην εξοχή για μικρούς και μεγάλους με τους φίλους σας και τα παιδιά τους ή απλά πάτε μία βόλτα με τα ποδήλατα οικογενειακώς. 

 

 

Οι δραστήριοι γονείς μεγαλώνουν δραστήρια παιδιά

 

Μην ξεχνάτε τη σωστή διατροφή. 

Καθώς τα αποτελέσματα των ερευνών υπογραμμίζουν πως η φυσική δραστηριότητα γονέων και παιδιών συνδέεται, συμπεραίνουμε πως και οι διατροφικές συνήθειες των γονέων έχουν επίδραση σε αυτές των παιδιών. Προσπαθήστε λοιπόν να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το μεσογειακό μοντέλο διατροφής που θεωρείται και από τα πιο υγιεινά παγκοσμίως.  

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!