Home / Fashion  / Οι δημιουργίες της Ναυσικάς Σκούρτη ενώνουν τον κόσμο!

Οι δημιουργίες της Ναυσικάς Σκούρτη ενώνουν τον κόσμο!

Η σχεδιάστρια που γνωρίζει τεράστια επιτυχία εκτός ελληνικών συνόρων.

Με καταγωγή από την Ελλάδα και την Ιορδανία, η Ναυσικά Σκούρτη έχει καταφέρει να ταξιδέψει τις μοναδικές δημιουργίες της σε όλον τον κόσμο, μετατρέποντας την Ιορδανία σε wannabe fashion μητρόπολη.

 

Σπόυδασε αρχικά γλυπτική στο διάσημο Central Saint Martins του Λονδίνου, σύντομα, όμως, η αγάπη της για τη μόδα την οδήγησε στο να αλλάξει κατεύθυνση, σπουδάζοντας τελικά αυτό που έλεγε η καρδιά της.

 

Έχει εργαστεί για τον πασίγνωστο οίκο Marchesa στη Νέα Υόρκη, στην Ecole Lesage στο Παρίσι, η οποία εξειδικεύεται στα κεντήματα υψηλής ραπτικής αλλά και στο πλευρό της σχεδιάστριας Fatina Asfour στην Ιορδανία.

 

 

Η ίδια μαζί με την αδερφή της, Στεφανία, δραστηριοποιούνται στην Ιορδανία, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζουν, όπως την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον τομέα της μόδας. Στο atelier τους εργάζονται ντόπιοι τεχνίτες αλλά και γυναίκες πρόσφυγες, εξασκώντας την τέχνη του χειροποίητου.

 

Aπό τις πρώτες της πελάτισσες ήταν Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ενώ δημοσιεύματα για εκείνη φιλοξενήθηκαν στο Harpers Baazar Arabia έως τη βρετανική Vogue.

 

 

 

Η Ναυσικά Σκούρτη σχεδιάζει, όπως η ίδια έχει πει, ρούχα για μοντέρνες γυναίκες όλου του κόσμου, σε μία χώρα που θέτει αυστηρά όρια στο κομμάτι του dress code, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι δύο αδερφές αντιμετώπισαν προβλήματα, όπως όταν η αστυνομία σταμάτησε στο δρόμο τη Στεφανία γιατί φορούσε φούστα που άφηνε ακάλυπτες τις γάμπες της.

 

Παρ’ όλα αυτά αποδέχονται οποιαδήποτε πρόκληση προκύπτει, θεωρώντας ότι οι διαφορές λύνονται μόνο μέσα από τον διάλογο και τα σύνορα δεν παίζουν κανέναν ρόλο, καθώς το Internet βοήθησε στο να δημιουργηθεί μια σημαντική σύνδεση με όλον τον κόσμο. Αυτό ακριβώς κάνουν και τα ρούχα της Ναυσικά Σκούρτη. Ενώνουν τον κόσμο!

 

Μπορείτε να τα βρείτε εδώ nafsikaskourti.com

 

 

Φωτογραφίες: Tyler Joe

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath