Home / Good Life  / Art & Culture  / Ξεκινάει η 2η Art Thessaloniki Fair και η πόλη γεμίζει τέχνη

Ξεκινάει η 2η Art Thessaloniki Fair και η πόλη γεμίζει τέχνη

cozy vibe art thessaloniki
“Άνεμος” πολιτισμού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες, από 30 γκαλερί 10 χωρών, διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης, όπως ο Κώστας Τσόκλης και ο Γερμανός Wolf Vostell, και έξι μουσειακές εκθέσεις συνθέτουν τη φετινή 2η Art Thessaloniki Fair, η οποία ξεκινά αύριο, 23 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 26 του μηνός.

Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, κ. Παντελή Τσάτση.

 

Οι τιμώμενοι καλλιτέχνες

Ο Κώστας Τσόκλης και ο Wolf Vostell θα είναι οι τιμώμενοι καλλιτέχνες της φετινής Art Thessaloniki Fair.

O κ. Tσόκλης θα παρουσιάσει στην έκθεση μια επιλογή από τα 100 καλύτερα έργα του σε βίντεο λήψη. Επίσης, θα μιλήσει ο ίδιος για την δουλειά του, καθώς, και η διευθύντρια του Μουσείου ΤΣΟΚΛΗ της Τήνου, κα Χρυσάνθη Κουτσουράκη.

Έργα του Wolf Vostell θα παρουσιαστούν από την συλλογή της κας Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου.

 

cozy vibe art thessaloniki cozy vibe art thessaloniki

 

Η συνέντευξη τύπου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki Fair, κ. Παντελής Τσάτσης, επεσήμανε πως το δεύτερο αυτό βήμα είναι ακόμα πιο σημαντικό και η επιθυμία είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο εικαστικών, καθώς, όπως είπε, διαθέτει όλα τα προσόντα.

Δύσκολο εγχείρημα χαρακτήρισε την Art Thessaloniki Fair η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Έλλη Χρυσίδου, εξηγώντας ότι πρέπει να συνδυάσει το καλλιτεχνικό με το εμπορικό κομμάτι και να βρει τις ισορροπίες. Κάλεσε δε την πόλη να στηρίξει την έκθεση.

 

 cozy vibe art thessaloniki

Από αριστερά: ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ο  εικαστικός κ. Κώστας Τσόκλης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki Fair, κ. Παντελής Τσάτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης,  η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Έλλη Χρυσίδου, ο εικαστικός κ. Δημοσθένης Δαββέτας και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.

 

cozy vibe art thessaloniki

cozy vibe art thessaloniki

cozy vibe art thessaloniki

cozy vibe art thessaloniki

cozy vibe art thessaloniki

 

Οι γκαλερί και το παράλληλο πρόγραμμα

Στη 2η Art Thessaloniki Fair συμμετέχουν πολλές και γνωστές galleries της πόλης και όχι μόνο, όπως οι Donopoulos International Contemporary Fine Arts, KAPOPOULOS FINE aRtS, VLASSIS ART GALLERY-ArtNoise και Galeria A(Belgrade)- Watercolor International, ARTFORUM GALLERY κ.α. Ενώ στα περίπτερα 10, 9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται μεταξύ άλλων, και 6 μουσειακές εκθέσεις, με ενδιαφέροντα παράλληλα προγράμματα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.art-thessaloniki.gr

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath