Home / Wellness  / Mind  / Νιώθεις ότι ο θυμός σε κυριεύει; Υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις

Νιώθεις ότι ο θυμός σε κυριεύει; Υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσεις

Όλοι μας λίγο πολύ θυμώνουμε για καταστάσεις. Κάποιοι, όμως, μπορεί να κυριευτούν από αυτό το συναίσθημα. Ανακάλυψε μερικούς τρόπους για να το αντιμετωπίσεις.

 

Ο καθένας μας μπορεί να θυμώσει εύκολα. Όλη η ουσία κρύβεται στο πώς θα το διαχειριστεί και αν θα κατανοήσει εύκολα ότι τον παρασέρνει, το συγκεκριμένο συναίσθημα. Αν έχεις νιώσει ότι βγαίνεις εκτός εαυτού και ότι “βγάζεις καπνούς”, υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσεις. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό συναίσθημα, το οποίο έχει, όμως, τη δυνατότητα να επηρεάσει τις σχέσεις γύρω μας και τη ψυχική μας υγεία.

 

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις τις αληθινές αιτίες, τους λόγους που εκνευρίζεσαι τόσο εύκολα. Στη συνέχεια, προσπάθησε να βρεις τα σημάδια, που οδηγούν στην έκρηξη σου. Εντόπισε όλες τις αρνητικές σκέψεις που θα σε οδηγήσουν στην έκφραση θυμού, ενώ βρίσκεσαι σε μια κατάσταση. Αφού τις βρεις ή ενώ προσπαθείς να τις ελέγξεις, μέτρα μέχρι το 10, πάρε το χρόνο σου και βαθιές ανάσες.

 

 

Βάλε την αισιοδοξία και τις θετικές σκέψεις στη ζωή σου. Γέμισε με positive thoughts και φτιάξτε τη δικιά σου χαλαρωτική εικόνα, στην οποία θα μεταφέρεσαι νοερά. Προσπάθησε να συζητάς τα προβλήματα, τις ανησυχίες και όσα σε ενοχλούν και να “μπαίνεις” στη θέση του άλλου,  ώστε να αποδεχτείς τις σκέψεις και τα συναισθήματα του. Κάνε διαλογισμό, σωματική άσκηση ή yoga και θα δεις θαυματουργά αποτελέσματα στη ψυχική υγεία. Δοκίμασε καινούργια πράγματα και εστίασε σε όμορφες και δημιουργικές δραστηριότητες, απολαμβάνοντας στιγμές με τους γύρω σου.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.