Home / Famous Talks  / Νικόλ Παναγιώτου: “Μην προσπαθείτε να είστε στη μόδα, φτιάξτε εσείς τη μόδα”

Νικόλ Παναγιώτου: “Μην προσπαθείτε να είστε στη μόδα, φτιάξτε εσείς τη μόδα”

Νικόλ Παναγιώτου
Κεντρική φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Η ταλαντούχα ενδυματολόγος Νικόλ Παναγιώτου επιμελείται τις εμφανίσεις πολλών επωνύμων, σε σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Η ίδια είναι μια έντονη προσωπικότητα, που δε συμβιβάζεται με τα στερεότυπα και τα συνηθισμένα. Μας καλεί να φορέσουμε ότι μας εκφράζει, ώστε να νιώθουμε όμορφοι!

 

 

♥ Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το styling και τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στη δουλειά σου;

 

Μπήκα στο χώρο επίσημα το 2007, με το σήριαλ «Μαρία η Άσχημη», ως βοηθός ενδυματολόγου. Αυτό που ουσιαστικά κρατάει ακόμα ζωντανή τη φλόγα της αγάπης μου, για τη δουλειά μου, είναι η χαρά της δημιουργίας νέων χαρακτήρων, σε ότι αφορά τη μυθοπλασία. Kαι αντίστοιχα, η επιτυχία μιας εμφάνισης, που εκφράζει το εκάστοτε πρόσωπο, όσον αφορά στο styling. 

 

 

 

♥ Όπως γνωρίζουμε, έχεις υπάρξει ενδυματολόγος σε αρκετές, και πολύ γνωστές, σειρές και θεατρικές παραγωγές. Ποια projects έχεις αναλάβει αυτήν την τηλεοπτική σεζόν;

 

Αυτή την τηλεοπτική σεζόν συνεχίζουμε “Το καφέ της Χαράς”, του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά και τον “Ήλιο” μας. Και τα δυο προβάλλονται στον Ant1.

Καθώς επίσης και την εκπομπή “Η φωτογραφία της ζωής μου”, με τη Μαριάννα Τουμασάτου.

 

 

 

♥ Ποια από τα projects που έχεις αναλάβει ξεχωρίζεις και γιατί;

 

Ίσως ακουστεί γραφικό, αλλά δε μπορώ να ξεχωρίσω κανένα project. Και ίσως να ήταν και άδικο στο finale για εμένα, για όλη την προσπάθεια και τη δουλειά μου, αλλά και απέναντι στα ίδια τα projects. Αγαπώ όλες τις δουλειές μου, τη στιγμή που συμβαίνουν. Η αξιολόγηση και η κατάταξη τους, στην καρδιά και στις αναμνήσεις μου, έρχονται πολύ αργότερα.

 

 

 

♥ Με ποια κριτήρια συνδέεις το χαρακτήρα μιας σειράς ή ενός έργου με τον τρόπο που επιλέγεις να τον ντύσεις;

 

Τα κριτήρια ξεκινούν από τη φαντασία και τα βιώματα. Όπως όταν διαβάζεις ένα βιβλίο και φαντάζεσαι τους ήρωες του, όπως εσύ τους αντιλαμβάνεσαι, έτσι και εδώ πλάθεις τους χαρακτήρες ενδυματολογικά, με βάση τα δικά σου μάτια. Αυτό έρχεται πάντα να διασταυρωθεί με το κανάλι και τον εκάστοτε σκηνοθέτη. Και έτσι προχωράμε αναλόγως.

 

 

 

♥ Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες του επαγγέλματος σου;

 

Το ρούχο, και η εμφάνιση γενικώς, είναι κάτι που επιδέχεται γνώμες και παρατηρήσεις από πολλούς. Έτσι επηρεάζονται και οι άνθρωποι που καλούμαι να επιμεληθώ, από γνώμες και ανασφάλειες. Όμως, είναι όλα θέμα εμπιστοσύνης και σκληρής δουλειάς. Αν καταφέρεις να την κερδίσεις , όλα είναι σίγουρα πολύ πιο απλά!

 

Σε αυτή την ιδιαίτερη φάση που περνάμε, σίγουρα η βασική δυσκολία είναι η πρόσβαση σε καταστήματα και εταιρείες. Εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συνεργάτες μου, που με στηρίζουν και μου παρέχουν τη βοήθεια τους, (ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, κλπ.) κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 

 

♥ Επιμελείσαι την εμφάνιση αρκετών επωνύμων. Με ποιους έλληνες celebrities έχεις συνεργαστεί, ποιος σε ενέπνευσε περισσότερο στιλιστικά και ήταν για εσένα μια πρόσκληση;

 

Τα τελευταία χρόνια επιμελούμαι την εμφάνιση αναγνωρίσιμων ελλήνων καλλιτεχνών, με τους περισσότερους, από τους οποίους, έχω την τύχη να έχω πια δεσμούς προσωπικούς και σχέση ζωής. Και αυτό είναι και με έναν τρόπο, ο τρόπος να εξαργυρώνει κανείς την επιτυχία του, στον δικό μου τομέα. Να έχεις την τύχη και την ευλογία να διαλέγεις αυτούς που θα επιμεληθείς σε προσωπικό επίπεδο. 

 

Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι: Αθηνά Οικονομάκου, Βάσω Λασκαράκη, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Μενιδιάτης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Βασιλική Νταντά, Θανάσης Αλευράς, Γιώτα Γρίβα, κ.α.

 

Για μένα η Αθηνά θα είναι για πάντα η έμπνευση και η μούσα μου, για όσα κατάφερα στην πορεία. Δούλεψα πάνω σε ένα «μοντέλο», αν μπορώ να το πω έτσι, που με εμπιστεύτηκε και με άφησε να δημιουργήσω, χωρίς φραγμούς. Αυτό με βοήθησε πολύ για την εξέλιξή μου.

 

 

 

♥ Πιστεύεις ότι ο τρόπος που ντυνόμαστε αντανακλά στοιχεία της προσωπικότητάς μας;

 

Φυσικά και συμβαίνει αυτό. Το προσωπικό μας στυλ και όσα επιλέγουμε να φορέσουμε είναι ο καθρέφτης της ψυχολογίας και της προσωπικότητάς μας. Γι’ αυτό, όσες φορές έχουμε παρασυρθεί από τις τάσεις της μόδας, που δε μας εκφράζουν, έχουμε κάνει στιλιστικά λάθη, που μας στοιχειώνουν… χαχα!

 

 

♥ Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ;

 

Συνήθως ακούω από τους άλλους ότι είμαι ροκ. Και μάλλον, με τα χρόνια, θα έλεγα πως έτσι θα χαρακτήριζα το στυλ μου.

Όχι όμως με την έννοια του ροκ, που είναι συνυφασμένο με τη μουσική. Αλλά πιο πολύ με μια έντονη προσωπικότητα, που δε συμβιβάζεται με τα στερεότυπα και τα συνηθισμένα.

 

 

♥ Μοιράσου μαζί μας τις δικές σου στιλιστικές συμβουλές.

 

Η στιλιστική μου συμβουλή είναι πάντα η ίδια. Μην προσπαθείτε να είστε στη μόδα. Φτιάξτε εσείς τη μόδα, που σας εκφράζει, και μην αλλοιώνεστε με τάσεις και άλλα tips. Το βασικό εξάλλου, είναι να αισθανόμαστε όμορφοι εμείς, και όχι να συλλέξουμε κομπλιμέντα από τους άλλους.

 

 

♥ Ποια είναι τα trends που πρέπει να γνωρίζουμε για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021;

 

Για το φετινό καλοκαίρι το μόνο trend που θα δώσω είναι τα μαγιό και μια ευχή για κανονικότητα και απελευθέρωση. Η άνοιξη που διανύουμε είναι σίγουρα floral, με φόρμες και sneakers, όπως προστάζει η συνθήκη που διανύουμε!

 

 

 

Q&A:

♥ Αγαπημένος προορισμός: Κόκκινος Βράχος Πλαταριά Θεσπρωτίας, Ήπειρος

 

♥ Αγαπημένος σχεδιαστής: Valtadoros

 

♥ Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να: να βλέπω τους φίλους μου 

 

♥ Μια γυναίκα που θαυμάζω: κάθε γυναίκα που διεκδικεί τα δικαιώματα της και την αξιοπρέπεια της

 

♥ Ένα fashion trend που δεν μου αρέσει: Δεν υπάρχει κάποιο trend που να μη μου αρέσει. Θεωρώ πως κάτω από το ανάλογο styling, όλα μπορούν να σεταριστούν με ένα όμορφο αποτέλεσμα!

 

 

Ανακαλύψτε εδώ την υπέροχη συλλογή από μαγιώ, σχεδιασμένα από τη Νικόλ Παναγιώτου, σε συνεργασία με την εταιρεία Erka Mare.

 

 

Instagram: nikolpanagiotou

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.