Home / Wellness  / Mind  / Νικόλας Ουρανός: Πόσο έτοιμη είσαι να χειριστείς το παρελθόν;

Νικόλας Ουρανός: Πόσο έτοιμη είσαι να χειριστείς το παρελθόν;

Kάθε φορά που το παρελθόν χτυπά την πόρτα σου, έχεις δύο επιλογές: είτε να τρέξεις να ανοίξεις ή να σκεφτείς καλύτερα για ποιον λόγο παρουσιάζεται στο τώρα σου.

Πολλοί από εμάς φοβόμαστε να προχωρήσουμε, γιατί παραμένουμε αλυσοδεμένοι στα δεσμά των προηγούμενων κακών χειρισμών μας και των τραυματικών εμπειριών μας. Ψάχνοντας στα σκουπίδια του παρελθόντος, όμως, δε θα βρεις καμία απάντηση για το τώρα σου και όλα όσα υπέροχα μπορείς να γίνεις.  Το να ανακυκλώνει κανείς, συνεχώς, τα περασμένα αποδεικνύει πως δεν είναι έτοιμος να αφομοιώσει τη νέα ύλη που προσφέρει η ζωή. 

 

 

Έρχονται στο γραφείο μου πολλοί άνθρωποι πραγματικά δυστυχισμένοι. Όχι γιατί δεν τους αγαπούν, όχι γιατί δεν είναι επιτυχημένοι, αλλά γιατί δε μπορούν να ξεπεράσουν το παρελθόν τους. Με το life coaching και πολλή δουλειά τελικά το καταφέρνουν! Το life coaching είναι η μόνη μέθοδος συναισθηματικής ενδυνάμωσης, που απλά δεν ανασκαλίζει  το παρελθόν, γιατί δεν συνδέεται καθόλου με τις προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν. 

 

Σαφώς η ζωή μας αποτελείται από κρίκους αλληλένδετους και σαφώς, εφόσον το επιτρέψουμε, οι παλιοί κρίκοι αυτής της αλυσίδας μπορούν να σκουριάσουν και τους καινούργιους.

 

 

Η συμφιλίωση με το παρελθόν και η επιτυχημένη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων του διαφέρει, ωστόσο, στο life coaching  γιατί είναι ακριβώς αποσπασματική και η εξέλιξη δεν περιστρέφεται, ούτε εξαρτάται από αυτήν. Πέφτοντας στις ίδιες παγίδες, ανακυκλώνεις μονάχα πόνο και ματαιώνεις κάθε προσπάθεια να τον ξεπεράσεις. Για κάθε παρελθοντικό καμπανάκι που ηχεί στην τωρινή φάση της ζωής σου, τα σημαντικά αυτά σήματα είναι μια δοκιμασία πού τεστάρει την αποφασιστικότητά σου να μη γυρίσεις, τουλάχιστον ανέτοιμη, σε αυτά τα καλέσματα. Φυσικά και το παρελθόν έχει να μας διδάξει πράγματα που μπορούν να μας κάνουν σοφότερος και καλύτερος. 

 

 

Το πώς θα προσεγγίσουμε αυτές τις εμπειρίες είναι το μεγάλο στοίχημα και αυτό θα το μάθεις μέσααπό βιβλία, σεμινάρια, workshops και retreats (όπως το μοναδικό Create Your Life που θα γίνει φέτος στην Κρήτη). Κλείνοντας με νηφαλιότητα  και σοφία αυτά τα κεφάλαια της ζωής μας, που σκόπιμα επανέρχονται αυτή τη δεδομένη στιγμή, αναδεικνύουμε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες. Κοιτώντας για λίγο μονάχα πίσω και διευθετώντας τις τυχόν εκκρεμότητες με τον σωστό τρόπο, επιταχύνουμε τη διαδρομή της ζωής μας που στοχεύει πάντα μπροστά.

 

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με τον Νικόλα, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

 

→ Δες επίσης εδώ Mε πόσα “όχι” φτιάχνεται η ευτυχία;

 

Νικόλας Ουρανός, PCC
Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation
Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρa

[email protected]

Ο Νικόλας Ουρανός είναι Life & Relationship coach. Είναι απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου αλλά επικεντρώθηκε εξαρχής σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο, στην προσφορά του στους άλλους και την ανάγκη να ενισχύσει το προβληματικό πλέγμα των διαπροσωπικών σχέσεων που έχουν οι άνθρωποι σήμερα. Αποφοιτώντας από την Global Academy of Coaching, συνέχισε την επαγγελματική του εξέλιξη λαμβάνοντας πιστοποίηση από την International Coach Federation(ICF), αποκτώντας τον τίτλο Professional Certified Life & Relationship Coach (PCC). Είναι πιστοποιημένος Μarriage Μentor, δηλαδή μέντορας γάμου, από τον κλινικό ψυχολόγο Les Parrott και την ειδικό γάμου και οικογένειας Leslie Parrott, οι οποίοι σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτές συμβούλων γάμου, στην Αμερική.