Home / Wellness  / Mind  / Νικόλας Ουρανός: Οι πληγές μας είναι η δυνατότερη ασπίδα μας!

Νικόλας Ουρανός: Οι πληγές μας είναι η δυνατότερη ασπίδα μας!

nikolas_ouranos_pliges

Ο μόνος πόλεμος που υπάρχει εκεί έξω είναι με τον εαυτό μας. Με όπλα την αγάπη, το θάρρος και τα παλιά μας τραύματα, η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε θα κρίνει τα πάντα!

 

Η ζωή μας έχει ανάγκη από θετικότητα, γιατί ο καλός λόγος είναι η ενέργεια που θα ομορφύνει τις στιγμές μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε κινήσεις που αναβάλαμε, αλλά αυτή η αναβολή τους μας πλήγωνε. Οι ευκαιρίες, άλλωστε, εμφανίζονται ακόμα κι αν οι συνθήκες φαίνονται αντίξοες.

 

Η αγάπη υπάρχει, ακόμα κι αν την κρύβουν τα σύννεφα του φόβου και του εγωισμού. Το θάρρος πηγάζει μέσα μας και γι’ αυτό όσες φορές κι αν πέσουμε, θα σηκωθούμε πολλαπλάσιες. Κάθε πληγή αφήνει ένα σημάδι αναμνηστικό τού πόσο γενναίοι σταθήκαμε. Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αρνητικές εμπειρίες, γιατί αυτές είναι τα σκαλοπάτια που θα μας ανεβάσουν στο βάθρο της αυτοεκτίμησης και της πειθαρχίας.

 

Κι όλο αυτό θα μας κάνει, τελικά καλύτερους, δυνατότερους, θα το δείτε. Θα μας εμπνεύσει να ιεραρχήσουμε ξανά στις προτεραιότητές μας, ώστε να μη χρειαζόμαστε πια δικαιολογίες για όσα δεν προλαβαίνουμε παρόλο που τόσο επιθυμούμε.

 

Συνδεόμαστε, λοιπόν, στο κάθε πολύτιμο τώρα μας και σταματάμε να προσπαθούμε ή να ελπίζουμε.

Γινόμαστε κάθε μέρα και βήμα βήμα αυτό που αξίζουμε, πράττοντας με αγάπη, ενδιαφέρον και ευθύνη προς τον εαυτό μας.

 

Δεν είμαστε πολύ μεγάλοι για κάτι τέτοιο.

Δεν είμαστε πολύ πιεσμένοι ή πολύ πληγωμένοι για κάτι τέτοιο.

 

Κάθε πληγή του παρελθόντος μάς έφερε σε αυτό ακριβώς το σημείο, γιατί εδώ έπρεπε να είμαστε. Από εδώ θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα. Παρέα με τα τραύματά μας που πλέον είναι οι ασπίδες μας.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikolas Ouranos (@nikolasouranos)

 

Νικόλας Ουρανός, FCC

Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation

Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Δες δωρεάν τη δύναμη του life coaching εδώ: globalacademyofcoaching.com

[email protected]

Ο Νικόλας Ουρανός είναι Life & Relationship coach. Είναι απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου αλλά επικεντρώθηκε εξαρχής σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο, στην προσφορά του στους άλλους και την ανάγκη να ενισχύσει το προβληματικό πλέγμα των διαπροσωπικών σχέσεων που έχουν οι άνθρωποι σήμερα. Αποφοιτώντας από την Global Academy of Coaching, συνέχισε την επαγγελματική του εξέλιξη λαμβάνοντας πιστοποίηση από την International Coach Federation(ICF), αποκτώντας τον τίτλο Professional Certified Life & Relationship Coach (PCC). Είναι πιστοποιημένος Μarriage Μentor, δηλαδή μέντορας γάμου, από τον κλινικό ψυχολόγο Les Parrott και την ειδικό γάμου και οικογένειας Leslie Parrott, οι οποίοι σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτές συμβούλων γάμου, στην Αμερική.