Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Νηστεύεις και θα ήθελες ιδέες για σνακ;

Νηστεύεις και θα ήθελες ιδέες για σνακ;

σνακ

Αν θέλεις να διατηρήσεις ένα υγιές σωματικό βάρος ή προσπαθείς να αδυνατίσεις και αυτήν την περίοδο νηστεύεις, διάβασε τα παρακάτω σνακ που σου προτείνω.

Είναι θρεπτικά, νόστιμα και προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού δηλαδή θα σε χορτάσουν για 2-4 ώρες μέχρι να καταναλώσεις το επόμενο γεύμα.

 

 

 

🌿 Φρούτο / Φρούτα και 1 χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς
🌿 Φρούτο (πχ. Μήλο, Αχλάδι, Μπανάνα) με λίγο άλειμμα ξηρών καρπών και Κανέλα από πάνω
🌿 Φυτικό τυρί, ελιές, παξιμαδάκι, 1 μπολάκι ντοματίνια
🌿 1 κομμάτι σοκολάτα κουβερτούρα με αμύγδαλα ή φουντούκια
🌿 Αγγουράκια, Καροτάκια και Πιπεριές σε στικ με ντιπ χούμους
🌿 1 μπάρα (30-50γρ) με ξηρούς καρπούς
🌿 Κομμάτια Σέλερι αλειμμένα με φυστικοβούτυρο και ξανθές σταφίδες από πάνω
🌿 1-2 χούφτες καθαρισμένους κολοκυθόσπορους

 

Καλή συνέχεια με όμορφη διάθεση !!
Θυμηθείτε, όσες φορές χρειαστεί, πως η επιλογή για να προσέξουμε τον εαυτό μας και να επενδύσουμε στο σώμα μας και την ψυχή μας είναι απόλυτα δική μας 💚.

 

 

Κία Καραγιάννη
Nutrimedical Hall
[email protected]

 

[email protected]

Η Κία Καραγιάννη είναι διατροφολόγος-διαιτολόγος, βοτανολόγος, life coach και ιδιοκτήτρια του Nutri Medical Hall, πρότυπης διαιτολογικής μονάδας, στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, παρακολούθησε επαγγελματικά σεμινάρια για την αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας από το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED). Στη συνέχεια σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και έλαβε δίπλωμα Life Coach and Weight Loss Master Coach σύμφωνα με όλα τα απαιτούμενα κριτήρια από τον International Coach Federation (ICF). Έχει ολοκληρώσει σπουδές πάνω στο αντικείμενο της Ολιστικής Βοτανικής-Φυτοθεραπείας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία της διατροφής, τη διευθέτηση αρμονικής σχέσης μεταξύ ειδικού και ασθενούς αλλά και την πρόληψη της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας. Λαμβάνει μέρος σε σειρά συνεδρίων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωσή της πάνω σε θέματα διατροφής και well being. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με το οξειδωτικό στρες και την αντιοξειδωτική διατροφή. Έχει διατελέσει καθηγήτρια Διατροφής σε δημόσια ΙEK του νομού Θεσσαλονίκης και έχει σχεδιάσει ειδικά μενού υψηλής ποιότητας για ξενοδοχεία. Δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή διατροφικής υποστήριξης σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.