Home / Good Life  / Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο

Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο

Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο
Το μεγαλείο της φύσης αποκαλύπτεται στα απομακρυσμένα Νησιά Φερόε. 

Τα Νησιά Φερόε απλά συναρπάζουν. Βρίσκονται πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία), ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία, όμως ανήκουν στο Βασίλειο της Δανίας, αποτελώντας αυτόνομη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 18 νησιών με πληθυσμό 52.967 κατοίκους και εκπληκτικά τοπία, που προσελκύουν συνήθως τους φωτογράφους τοπίων, τους κινηματογραφιστές, όσους ασχολούνται με τα ταξίδια επαγγελματικά (δημοσιογράφους και bloggers) και τους απανταχού ταξιδιώτες που θέλουν να θαυμάσουν το μεγαλείο της φύσης. 

 

Η επίσκεψη στα ιδιαίτερα αυτά νησιά αποτελεί μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Επικά τοπία και σκηνικά που αναδεικνύουν την άγρια ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος τυλιγμένα με μύθους, τοπική σκανδιναβική αρχιτεκτονική και ατμοσφαιρικά χωριά, δυνατότητα για δραστηριότητες όπως πεζοπορία και εξερεύνηση και γνωριμία με έναν -άγνωστο σε εμάς αλλά- εξαιρετικά ενδιαφέρων πολιτισμό. Το ταξίδι στα Νησιά Φερόε επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, που γεμίζουν τον επισκέπτη -όποια κι αν είναι τα ταξιδιωτικά του κίνητρα- με εικόνες και αναμνήσεις που θα του μείνουν αξέχαστες. 

 

 

Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο

Νησιά Φερόε ή Νήσοι Φερόες (αγγλικά: Faroe Islands). Το όνομα τους σημαίνει “Νησιά των Προβάτων”. Σε αυτό το ιδιαίτερο κράτος τα πρόβατα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους!

Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο

 

 

Τα μάτια του επισκέπτη αντικρίζουν τοπία που μοιάζουν να έχουν βγει από κινηματογραφική ταινία. Εδώ οι εικόνες σε υποτάσσουν. Επιβλητικοί καταρράκτες, μυθικοί ανεμοδαρμένοι βράχοι, λίμνες και ποταμάκια σε κάθε σχεδόν χωριό, εντυπωσιακά φιορδ, απόκρημνες ακτές και θέα στον Ατλαντικό ωκεανό, πλούσια πανίδα. Η φύση σου δημιουργεί δέος, σε σαγηνεύει. 

 

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους… 

 

Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο

Η οικονομία των νησιών στηρίζεται κυρίως στην αλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες.

Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο

 

 

Η τοπική αρχιτεκτονική εντυπωσιάζει. Παραδοσιακά σπίτια που φέρνουν στο παρόν την ιστορία του παρελθόντος και ξεχωρίζουν για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, τις επενδυμένες σκεπές με χώμα και γρασίδι. 

 

Δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής στο χωριό Saksun.

 

 

Στο ξεχωριστό αυτό κράτος εκτός από πρόβατα, ζουν πάρα πολλά και διαφορετικά είδη πουλιών. Πιο διάσημα είναι οι φρατέρκουλες, τα μικρά πτηνά με την ξεχωριστή φυσιογνωμία. Καταφύγιό τους είναι και το νησί Μυκήνες, στο οποίο έχουν αποικίες. Στο νησί μπορεί να φτάσει ο επισκέπτης με φέρι μποτ και να θαυμάσει εκτός από τα δημοφιλή πτηνά, το μικρό γραφικό χωριό και τον φάρο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. 

 

Νησιά Φερόε: Η άγρια ομορφιά στο προσκήνιο

Οι φρατέρκουλες του Ατλαντικού.

 

 

Πρωτεύουσα των νησιών είναι το Τόρσχαβν, με περίπου 19.000 κατοίκους το οποίο βρίσκεται στο νησί Στρέιμοϊ. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη είναι το Κλάκσβικ, με 5.000 κατοίκους, στο νησί Μπόρντοϊ.

 

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, Tórshavn.

 

 

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για αυτόν τον μοναδικό τόπο στο επίσημο site της χώρας. 

Πηγή

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!