Home / Lifestyle  / ΝέΩ swim της Ευρυδίκης Κατσουλάκη: Αντικατοπτρίζει την αγάπη και τον σεβασμό προς τη θάλασσα

ΝέΩ swim της Ευρυδίκης Κατσουλάκη: Αντικατοπτρίζει την αγάπη και τον σεβασμό προς τη θάλασσα

Η Ευρυδίκη Κατσουλάκη ίδρυσε το brand ΝέΩ Swim με σκοπό να αποτυπώσει στα μαγιό την αγάπη της για τη θάλασσα και την ανάγκη της για κομψά ρούχα. Και υλοποίησε το όνειρο της με κινητήρια δύναμη το οικολογικό στοιχείο. Δημιούργησε ένα eco-friendly brand που στοχεύει σε μια βιώσιμη μόδα, που σέβεται το περιβάλλον, και δίνει την ευκαιρία σε κάθε δραστήρια γυναίκα να νιώσει αληθινά ο εαυτός της και να αναδείξει την προσωπικότητα της. Ας κάνουμε μια “βουτιά” στον ωκεανό του ΝέΩ swim…

 

 

♥ Ποια είναι η ιστορία του ΝέΩ beachwear; Μοιράσου μαζί μας τη σύλληψη της ιδέας, αλλά και την υλοποίηση της, καθώς και τι σημαίνει το όνομά του.

 

ΝέΩ = «επιπλέω», «κολυμπώ»

 

Η στιγμή που κάποιος βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας και επιπλέει, αγγίζοντας τη νοητή γραμμή που τη συνδέει με τον ουρανό. Η στιγμή που νιώθει την απόλυτη ολοκλήρωση και απελευθέρωση. Αυτή είναι η επιτομή του ΝέΩ.

 

 

Η ιδέα ήρθε μέσα από την αγάπη μου για τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα. Η ιστιοπλοΐα με έφερε κοντά σε πολλά πράγματα και ένα από αυτά ήταν να ανακαλύψω νέες πτυχές του εαυτού μου. Ψάχνοντας, λοιπόν, για φίνα και άνετα ρούχα/μαγιό, που μπορεί κάποια να τα φορέσει όλες τις ώρες της ημέρας, πάνω στο σκάφος γεννήθηκε η ανάγκη και η ιδέα του ΝέΩ. Το οικολογικό στοιχείο ήρθε μετά, παρατηρώντας την ανάγκη της εποχής για εναλλακτικούς τρόπους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον. Το Νέω απευθύνεται στην κάθε δραστήρια seaconscious γυναίκα, που μέσα από την καθημερινότητα θέλει να αναδεικνύει την έντονη προσωπικότητά της. Κάθε γυναίκα δραστήρια που θέλει να είναι κομψή και παράλληλα να μην χάνει ποτέ τη θηλυκότητα της.

 

♥ Στόχος του brand είναι η ενίσχυση της βιώσιμης μόδας. Ποια είναι η φιλοσοφία σου σχετικά με το περιβάλλον και ποια είναι τα μηνύματα που θέλεις να μεταδώσεις;

 

Από τους 260 τόνους πλαστικού που παράγεται κάθε χρόνο, το 10% καταλήγει στους ωκεανούς σύμφωνα με το report της Greenpeace. Στόχος του brand είναι να συμβάλλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 

H συμβολή του ΝέΩ είναι μέσα από τα βιώσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται. Το κάθε ΝέΩ μαγιό, κατασκευάζεται από ECONYL®, μια ίνα από επαναχρησιμοποιούμενο νάιλον που προκύπτει από υλικά όπως δίχτυα ψαρέματος, χαλιά και άλλα άχρηστα υλικά, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν εκ νέου στην παραγωγή. Όλα τα υλικά προέρχονται από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, δημιουργούνται με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, ενώ η παραγωγή τους γίνεται σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, ώστε να επιτευχθεί η βιώσιμη κατανάλωση.

 

 

Η παραγωγή γίνεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, ενώ τα υλικά προέρχονται από το εξωτερικό, Ιταλία και Ισπανία. Ένας από τους άμεσους στόχους του brand είναι η ολική πιστοποίηση της εταιρείας και των πρώτων υλών, που θα επιβεβαιώνει και τη χρήση φυσικών ή ανακυκλωμένων πόρων. Βασικό μήνυμα και στόχος: η αειφορία είναι σημαντική για εμάς σε κάθε βήμα του ταξιδιού μας.

 

 

♥ Ποιες είναι οι δυσκολίες της διατήρησης ενός βιώσιμου brandστην ελληνική αγορά;

 

Δυσκολίες υπάρχουν για κάθε νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, για ένα eco brand θα έλεγα η έρευνα και εύρεση των υλικών και των προμηθευτών με πιστοποιήσεις είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Τα υλικά καθώς και οι προμηθευτές για την παραγωγή, έχουν προσεκτικά επιλεχθεί. Για κάποια υλικά, όπως το φερμουάρ στο ολόσωμο surfsuit χρειάστηκε έρευνα μηνών για να βρεθεί ο πιστοποιημένος συνεργάτης, αλλά και να βρεθεί υλικό που να είναι και αυτό ανακυκλωμένο. Ένα επίσης εμπόδιο ήταν η καραντίνα και ο εγκλεισμός λόγω Covid. Έπρεπε η επιλογή των υλικών να γίνεται με αποστολή δειγμάτων και όχι φυσικής παρουσίας.

 

Η Ελλάδα στα οικολογικά υλικά βρίσκεται πολύ πίσω. Όμως, υπάρχουν εταιρείες και συνεργάτες που έχουν αφουγκραστεί την ανάγκη για βιώσιμη κατανάλωση και κινούνται πιο γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση. Οπότε, θα έλεγα έχω σταθεί τυχερή σε αυτό το κομμάτι, γιατί οι συνεργάτες μου σε όλο το ταξίδι αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την ιδέα, αλλά και την ανάγκη για zero waste.

 

 

♥ Περιέγραψε μας την παραγωγική διαδικασία ενός κομματιού με ανακυκλώσιμα υλικά.
 

Το κάθε ΝέΩ μαγιό, κατασκευάζεται από ECONYL®, μια ίνα από επαναχρησιμοποιούμενο νάιλον που προκύπτει από υλικά όπως δίχτυα ψαρέματος, χαλιά και άλλα άχρηστα υλικά, τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν εκ νέου στην παραγωγή.

 

 

♥ Στην πρώτη collection του ΝέΩ άντλησες έμπνευση από τον τόπο καταγωγής σου τη Σέριφο. Επιθυμείς μέσα από τα μαγιό που σχεδίασες την ανάδειξη της αξίας του ελληνικού καλοκαιριού και της ομορφιάς της χώρας μας;

 

Θεωρώ πως η Σέριφος είναι από τα ομορφότερα Κυκλαδίτικα νησιά και ξεχωρίζει όχι για την άγρια ομορφιά της, αλλά και για τις μαγευτικές παραλίες και τα καταγάλανα νερά της. Προσωπικά το νησί είναι το ησυχαστήριο μου! Ο τόπος που περνούσα μικρή τα καλοκαίρια μου, όπου ξένοιαστη απολάμβανα την κάθε στιγμή με αγαπημένους φίλους, συντρόφους και συγγενείς. Η κάθε παραλία αποτυπώνει για εμένα μια καλοκαιρινή ιστορία. Μια ιστορία με ευχάριστες αναμνήσεις! Το κάθε ΝέΩ σχέδιο αποτυπώνει το διαφορετικό μορφολογικό χαρακτήρα της κάθε παραλίας… Αμμώδη, βραχώδη, απρόσιτη…

 

11 σχέδια σε 3 διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές. Το κάθε σχέδιο αποτυπώνει και την ιδιομορφία της κάθε παραλίας. Σκοπός μου είναι να μεταδώσω την ομορφιά του νησιού και να ταξιδέψω όλα τα ΝέΩ κορίτσια στα όμορφα μέρη του νησιού μέσα από τα σχέδια και τις εικόνες.

 

 

♥ Πιστεύεις ότι το μαγιό είναι συνδεδεμένο με τις καλοκαιρινές μας στιγμές; Υπάρχει κάποιο από τα σχέδια που ξεχωρίζεις; Και αν, γιατί;

 

Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την λέξη «Καλοκαίρι». Το μαγιό αποτελεί για την γυναίκα το απαραίτητο καλοκαιρινό must item. Αγαπώ όλα τα σχέδια γιατί για εμένα το κάθε σχέδιο έχει διαφορετική σημασία.

 

Το σχέδιο «Κουταλάς» έχει πάρει την ονομασία του από το μέρος όπου έχω την εξοχική μου κατοικία. Ένα ολόσωμο που μπορεί να φορεθεί και σαν κορμάκι με μια ψιλόμεση φούστα για βόλτα στη Χώρα το απόγευμα.

 

 

♥ Θεωρείς ότι η μόδα κάνει “πράσινα” βήματα για έναν πιο καθαρό πλανήτη; Θεωρείς στο μέλλον θα υπάρχουν και άλλα βιώσιμα brands?

 

Το περιβάλλον είναι το μέλλον μας! Θεωρώ πως όλες οι εταιρίες θα κινηθούν προς μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη, γιατί αυτό ορίζει το μέλλον. Θα μειωθεί η υπερκατανάλωση. Brands που ήδη χρησιμοποιούν βιώσιμες λύσεις θα έχουν άνθιση.

 

♥ Ποια είναι τα σχέδια του ΝέΩ για το μέλλον;

Η επόμενη συλλογή θα έχει μεγαλύτερη ποικιλία! Το athleisure στοιχείο θα διατηρηθεί γιατί αυτό χαρακτηρίζει και όλη τη φιλοσοφία του brand, ενώ το signature οcean print θα υπάρχει σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

 

www.neoswim.gr

Instagram: neo.swim & evkats

Φωτογραφίες καμπάνιας: Κοσμάς Κουμιανός

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.