Home / Family  / Νέο app της Google, για ασφαλή χρήση σε ηλεκτρονικές συσκευές

Νέο app της Google, για ασφαλή χρήση σε ηλεκτρονικές συσκευές

Η νέα εφαρμογή της Google, Family Link, υπόσχεται στους γονείς ασφαλή και ελεγχόμενη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, για τα παιδιά τους.

 

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ενηλίκων αλλά και των ανηλίκων. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όλο και περισσότερα παιδιά έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ και ο χρόνος που αφιερώνουν στο διαδίκτυο, αυξάνεται συνεχώς.

 

Οι γονείς πολλές φορές δικαιολογημένα ανησυχούν για το αν η περιήγηση των παιδιών τους στο διαδίκτυο, είναι ασφαλής και για τις ώρες που δαπανούν τα παιδιά στις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Η Google πρόσφατα κυκλοφόρησε την εφαρμογή Family Link, που επιτρέπει στους γονείς να έχουν τον πλήρη έλεγχο των ηλεκτρονικών συσκευών των παιδιών τους. Πλέον, οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν τόσο, όταν τα παιδιά τους σερφάρουν στο διαδίκτυο, χωρίς να είναι εκείνοι παρόντες.

 

 

 
Πως λειτουργεί η εφαρμογή.

 

Οι γονείς πρέπει να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό Google για εκείνους και έναν για τα παιδιά τους. Στην συνέχεια πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή. Το νέο app, Family Link προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο στους γονείς. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει στους γονείς να εγκρίνουν ή όχι τις εφαρμογές που θέλουν να εγκαταστήσουν τα παιδιά τους από το Play Store. Ακόμη, μπορούν να παρακολουθούν τις εφαρμογές στις οποίες έχουν πρόσβαση, λαμβάνοντας συγκεκριμένες πληροφορίες.

 

Η νέα αυτή εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους γονείς να γνωρίζουν πόσο χρόνο αφιερώνει το παιδί στις αγαπημένες του εφαρμογές, με εβδομαδιαίες ή μηνιαίες αναφορές. Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν τον χρόνο διαμονής των παιδιών τους στην συσκευή, ορίζοντας ημερήσια όρια χρήσης για τη συσκευή του. Τέλος,  έχουν την δυνατότητα να κλειδώσουν από απόσταση τη συσκευή του παιδιού τους, όταν κρίνουν εκείνοι ότι είναι απαραίτητο.

 

Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιούν το Family Link σε συσκευές Android, με έκδοση KitKat (4.4) και νεότερη. Ακόμη, μπορούν να το χρησιμοποιούν και σε iPhone, με iOS 9 ή νεότερη έκδοση.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!