Home / Good Life  / Νάουσα Ημαθίας: Η φύση στα καλύτερα της

Νάουσα Ημαθίας: Η φύση στα καλύτερα της

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις με τον “νου”, ταξίδι που θα “σπάσει” τη ρουτίνα σου. Έλα να γνωρίσεις τη Νάουσα. Σου εγγυώμαι πως θα γίνει η επόμενη απόδρασή σου!

 

Έχοντας μεγαλώσει στην πόλη της Νάουσας, έχω τη δυνατότητα να σου πω, από πρώτο “χέρι”, πως η συγκεκριμένη αποτελεί έναν από τους καλύτερους χειμερινούς, και μη, προορισμούς. Ακόμη κι αν είναι μια μικρή πόλη, έχει τόσα πράγματα να δεις και να κάνεις. “Βουτηγμένη” στο πράσινο, είναι η ευκαιρία σου για απόλυτη γαλήνη και ηρεμία. Θα καταφέρεις να ξεχάσεις τη δύσκολη καθημερινότητα, με τη φασαρία, τους γρήγορους ρυθμούς και το άγχος των υποχρεώσεων.

 

 

Το Άλσος του Αγίου Νικολάου και το πάρκο στο κέντρο της πόλης είναι σίγουρα οι πρώτες σου στάσεις στην εξερεύνησή της. Όλες οι ομορφιές της φύσης κυριολεκτικά στα πόδια σου. Η κάθε εποχή κρύβει τη δικιά της ομορφιά, με τις ανοιξιάτικες και χειμωνιάτικες εικόνες να συνθέτουν μαγικά τοπία. Θα σου συνιστούσα να την επισκεφτείς τους κρύους μήνες του έτους, για να μην χάσεις την ευκαιρία να κάνεις ski ή να πιεις καφέ στο χιονοδρομικό κέντρο της, τα 3-5 πηγάδια, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας.

 

 

Ωστόσο, η αγαπημένη μου περίοδος είναι αυτή των Αποκριών. Στη Νάουσα, οι Απόκριες αποτελούν ιερή εποχή. Αν έχεις αυτήν τη δυνατότητα και την επισκεφτείς τότε, θα είσαι “μάρτυρας” σε ένα από τα αρχαιότερα έθιμα (χρονολογείται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας), το έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες. Ίσως το καλύτερο “πάντρεμα” της παράδοσης με τη διασκέδαση. Τα συναισθήματα, δέος και ανατρίλα, είναι τόσο μεγάλα, που σε κάνουν να νιώθεις μέρος της πόλης.

 

 

Μια πόλη δεν είναι μόνο τα αξιοθέατά της, αλλά επιπλέον οι άνθρωποι και η φιλοξενία που σου προσφέρουν. Γι’ αυτό μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τα café-bar και εστιατόρια, ώστε να γευτείς την τοπική κουζίνα, και τα πανέμορφα οινοποιεία της, για να δοκιμάσεις ένα από τα καλύτερα και πιο γνωστά κρασιά, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

www.naoussa.gr

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.