Home / Wellness  / Health  / Μatcha: Ανακαλύψτε τις πολύτιμες ιδιότητές του!

Μatcha: Ανακαλύψτε τις πολύτιμες ιδιότητές του!

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το superfood matcha.

Ποια είναι τα οφέλη του superfood matcha για την υγεία και γιατί δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας; 

 

Perfect for detox

Περίπου 10 φορές ισχυρότερο από το πράσινο τσάι, το τσάι matcha είναι σούπερ αντιοξειδωτικό και βοηθάει στη φυσική αποτοξίνωση του σώματος. Καθώς σύμφωνα με μελέτες είναι η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών από οποιαδήποτε άλλο superfood, είναι απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή μας. Μην ξεχνάτε πως οι αντιοξειδωτικές ουσίες καθυστερούν τα σημάδια γήρανσης και συνεισφέρουν σε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα!

 

 

Perfect for concentration

Aγαπημένο ποτό των Βουδιστών μοναχών για αιώνες, το τσάι μάτσα, ενισχύει την συγκέντρωση, προάγοντας παράλληλα την ψυχική ηρεμία. Η υψηλή του περιεκτικότητα στο αμινοξύ L-Theanine, επηρεάζει με τέτοιον τρόπο τον εγκέφαλο ώστε να προκαλείται ηρεμία και να ενισχύεται η συγκέντρωση. Κάτι ήξεραν λοιπόν οι Βουδιστές που το έπιναν πριν κάνουν διαλογισμό. 

 

 
Perfect for silhouette

Μαγικό ρόφημα για όσους θέλουν να αδυνατίσουν και να διατηρήσουν λεπτή την σιλουέτα τους, το τσάι matcha, βοηθά σημαντικά στην απώλεια βάρους και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Οι κατεχίνες που περιέχει το matcha και πιο συγκεκριμένα η επιγαλοκατεχίνη, έχει αποδειχθεί πως ενισχύει τον μεταβολισμό και περιορίζει την ανάπτυξη λιποκυττάρων. Για αυτό προτιμήστε το και να θυμάστε πως εκτός από τσάι μπορείτε να το προσθέσετε σε χυμούς ή σε σαλάτες, αλλά και σε smoothies. 

 

 
Perfect for heart 

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το matcha, προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και από διάφορες μορφές καρκίνου, ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Ακόμη, οι πολυφαινόλες που περιέχει προστατεύουν τον καρδιακό μυ, υποστηρίζοντας την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

 

 

 
Perfect for energy

Το matcha κρατά τον οργανισμό σε εγρήγορση και βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση. Καθώς περιέχει καφεΐνη σχεδόν όση και ένα φλιτζάνι καφές, συνιστά ένα σούπερ healthy ενεργειακό ποτό, που καταπολεμά την υπνηλία, είναι διεγερτικό και παρέχει αυξημένη πνευματική διαύγεια. 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!