Home / Wellness  / Health  / Μύρτιλα και 7 λόγοι για να τα αγαπήσετε

Μύρτιλα και 7 λόγοι για να τα αγαπήσετε

Μύρτιλα και 7 λόγοι για να τα αγαπήσετε
7 λόγοι για τους οποίους θα βάλετε τα μύρτιλα στη διατροφή σας. 

Τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β- καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Από εδώ και στο εξής θα γίνουν η αγαπημένη σας diet & healthy επιλογή. Γιατί:

 

 

Είναι αντιοξειδωτικά – Προτιμήστε τα για smoothies. 

Καλό είναι να τα εντάξετε στη detox διατροφή σας γιατί είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Μάλιστα οι ανθοκυανίνες είναι εκείνες που έχουν αντιοξειδωτική δράση και ευθύνονται για την αποτοξίνωση του οργανισμού. 

 

 

Μύρτιλα και 7 λόγοι για να τα αγαπήσετε

 

 

Δρουν ως φυσικά αντικαταθλιπτικά.

Πόσο σημαντικό είναι ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε να είμαστε χαρούμενοι; Σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα τα μύρτιλα είναι κάτι σαν φυσικά αντικαταθλιπτικά που κρατούν μακριά το δυσάρεστο συναίσθημα της θλίψης και της στενοχώριας. 

 

Κάνουν την μνήμη μας πιο δυνατή. 

Σύμφωνα με τις έρευνες καθυστερούν τη φθορά της μνήμης η οποία δυστυχώς με την πάροδο των χρόνων αποδυναμώνεται. 

 

Είναι πηγή αιώνιας νιότης.

Οι αντιοξειδωτικές κι άλλες πολύτιμες ουσίες που περιέχουν τα καθιστούν μία νόστιμη πηγή αιώνιας νιότης. Συμβάλλουν στην αντιγήρανση και την καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης. 

 

Καταπολεμούν τις εντερικές παθήσεις. 

Σύμφωνα με έρευνες συμβάλλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και χάρη στις φυτικές ίνες τους βοηθούν στην πρόληψη μιας σειράς εντερικών παθήσεων και φλεγμονών. 

 

 

 

 

Έχουν και θεραπευτική δράση! 

Μπορείτε να καταναλώσετε τον χυμό τους ή το αφέψημα και να επωφεληθείτε της θεραπευτικής τους δράσης. Τα αφεψήματα μύρτιλου για παράδειγμα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της διάρροιας, της δυσπεψίας και της ναυτίας, ενώ ο χυμός τους ενδείκνυνται για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ουροποιητικού. 

 
Είναι σούπερ επιλογή για το αδυνάτισμα. 

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που έχουν τα μύρτιλα επιταχύνει την απώλεια βάρους και ενισχύει τις καύσεις βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλει το περιττό λίπος του και να κινήσει τον μεταβολισμό. Ακόμη, η χαμηλές τους θερμίδες τα καθιστούν ένα υπέροχο diet σνακ καθώς μια κούπα περιέχει 15γρ. υδατάνθρακες και μόλις 84 θερμίδες. Όχι κι άσχημα! 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!