Home / Wellness  / Health  / Μύθοι και αλήθειες για το αλάτι

Μύθοι και αλήθειες για το αλάτι

Το αλάτι είναι πάντα παρόν στα φαγητά μας. Τι προσφέρει στον οργανισμό μας και τι κινδύνους κρύβει;

 

Το αλάτι δεν λείπει από κανένα σπίτι και κανένα φαγητό. Ιδιαίτερα στους Έλληνες το ιδιαίτερα αλατισμένο φαγητό είναι πλέον μια συνήθεια. Τι προσφέρει στον οργανισμό μας και τι κινδύνους κρύβει; Το αλάτι προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό χλώριο και νάτριο, στοιχεία που δε μπορεί να παράγει μόνος του.

 

 

Συνεπώς, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάδοση των νευρικών ενώσεων και στη διαδικασία της μυϊκής συστολής. Βοηθάει στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών ατμοσφαιρών, διευκολύνει την πέψη και συντελεί στην έγκριση γαστρικών υγρών. Τέλος, ενισχύει τη λειτουργία των επινεφρίδιων και του θυρεοειδή.

 

 

Ο κίνδυνος που περιέχει κρύβεται στη λειτουργία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση. Μπορεί το αλάτι να έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, αλλά η μεγάλη κατανάλωση του μπορεί να την αυξήσει. Για να μην υπάρξει εμφάνιση προβλημάτων που σχετίζονται με την καρδιά και την πίεση, πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε. Στα πάντα είναι καλό να διατηρούμε το μέτρο, όπως και εδώ.

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.