Home / Family  / Μόλις 12 ετών η μικρότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο!

Μόλις 12 ετών η μικρότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο!

Ονομάζεται Χεντ Ζάζα, κατάγεται από τη Συρία και διεκδίκησε μετάλλιο στο πινγκ-πονγκ.

Η δωδεκάχρονη Χεντ Ζάζα κατάφερε να γράψει τη δική της “ιστορία” στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφού έγινε η νεαρότερη που έχει λάβει μέρος σε ολυμπιακό τουρνουά πινγκ – πονγκ, η πιο μικρή που συμμετέχει στη διοργάνωση του Τόκιο, καθώς και η 5η νεαρότερη στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Αν και ηττήθηκε από τη συναθλήτριά της Λιου Τζια, στον προκριματικό του μονού απλού γυναικών, η ίδια φαίνεται να μην πτοείται, δηλώνοντας ότι δε θα πάψει να παίζει πινγκ-πονγκ, καθώς αποτελεί όλη της τη ζωή. Στο μέλλον, όπως λέει, θα ήθελε να γίνει φαρμακοποιός ή δικηγόρος, προς το παρόν, όμως, έχει ως βασικό στόχο να καταφέρει σε μικρή ηλικία να γίνει Ολυμπιονίκης.

 

 

Γεννημένη το 2009 στη Χάμα της Συρίας, η Ζάζα ξεκίνησε να παίζει πινγκ-πονγκ το 2014, παρά τις δυσκολίες που βίωνε σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Tο αγαπημένο της άθλημα ήταν η δική της διέξοδος μέσα στη δίνη του πολέμου.

 

Το 2016, στα 7 της χρόνια, συμμετείχε μαζί με τον αδελφό της σε αγώνες στο Κατάρ, όπου της επετράπη να προπονείται μαζί με μεγαλύτερούς της αθλητές. Οι μοναδικές της επιδόσεις οδήγησαν στην πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ όλος ο πλανήτης συγκινήθηκε με το δακρυσμένο της πρόσωπο τη στιγμή της επιτυχίας της. Η Ζάζα έγινε η πρώτη αθλήτρια της χώρας της, που κέρδισε τον τίτλο και στις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath