Home / Beauty  / Μυστικά περιποίησης για κοντά μαλλιά

Μυστικά περιποίησης για κοντά μαλλιά

Συμβουλές καθημερινής περιποίησης, για τα κοντά μαλλιά.

Τα κοντά μαλλιά μπορούν να είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα μακριά μαλλιά και χρειάζονται ασφαλώς περιποίηση για να είναι λαμπερά. Δες tips καθημερινής περιποίησης, για κοντά μαλλιά με λάμψη και στυλ!

 

Χτενίσου με τα δάκτυλά σου.

Το μήκος των κοντών μαλλιών, τα βοηθά να μην μπερδεύονται τόσο εύκολα και να μην δημιουργούνται κόμποι. Μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο τα δάκτυλά σου, για το καθημερινό σου χτένισμα. Ακόμη, προσπάθησε να αποφύγεις τα θερμαινόμενες συσκευές μαλλιών και όταν θέλεις να τους δώσει σχήμα, χρησιμοποίησε τα δάκτυλά σου. Είναι το καλύτερο εργαλείο styling μαλλιών και μπορεί να σου δώσει άψογη φόρμα. Extra tip: Για ακόμη πιο εύκολο styling, χρησιμοποίησε ένα σπρέι με αλατόνερο για να δώσεις φόρμα στα μαλλιά σου, όποτε χρειάζεται.

 

Επένδυσε στην σωστή βούρτσα.

Ακόμη και αν τα δάκτυλά σου, είναι το απόλυτο εργαλείο styling μαλλιών, πάντα χρειάζεσαι μια χτένα. Το χτένισμα κρατά τα μαλλιά, λαμπερά και υγιή. Επένδυσε σε μια βούρτσα με φυσική τρίχα και απομάκρυνε τυχόν ηλεκτρικές. Η θερμότητα, θα ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου και μακροπρόθεσμα θα προκαλέσει σπάσιμο.

 
Απόφυγε τα πολλά προϊόντα μαλλιών.

Όταν χρησιμοποιείς πολλά προϊόντα μαλλιών είναι πιο πιθανό να φθείρεις τα μαλλιά σου και να τα αποδυναμώσεις. Πολλά προϊόντα μαλλιών εμποδίζουν τα μαλλιά να αναπνέουν και τα κάνουν να φαίνονται θαμπά ή και λιπαρά.  Αν δείτε πως τα μαλλιά σας είναι περισσότερο αφυδατωμένα από το παρελθόν, περιορίστε ή διακόψτε προσωρινά την χρήση πολλών προϊόντων.

 
Αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους.

Τα κοντά μαλλιά στεγνώνουν πιο γρήγορα από ό,τι τα μακριά μαλλιά. Επωφελήσου από το μήκος των μαλλιών σου και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά. Η αποχή από το πιστολάκι, θα τα αναζωογονήσει και θα κρατήσει την υγρασία που χρειάζονται, για να φαίνονται υγιή και λαμπερά.

 
Μείωσε την ποσότητα σαμπουάν.

Τα κοντά μαλλιά δεν χρειάζονται σαμπουάν, όπως και πολύ μαλακτικό. Τα μαλλιά μας έχουν φυσικά έλαια, τα οποία διατηρούν την υγρασία και την λάμψη. Προσπάθησε να μειώσεις την ποσότητα μαλακτικού που χρησιμοποιείς, καθώς η υπερβολική ποσότητα ενδέχεται να τα κάνει πιο λιπαρά. Αντίθετα, η υπερβολική χρήση σαμπουάν, μπορεί να προκαλέσει ξηρές και φθαρμένες άκρες, όπως και  ερεθισμένο δέρμα στο κρανίο.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!