Home / Beauty  / Μυστικά ομορφιάς με το θαυματουργό ελαιόλαδο

Μυστικά ομορφιάς με το θαυματουργό ελαιόλαδο

Tips ομορφιάς με ελαιόλαδο!

Φτιάξτε μόνες σας συνταγές ομορφιάς με το θαυματουργό ελαιόλαδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πιο δυνατά και υγιή νύχια, απαλά χείλη, λαμπερά μαλλιά και νεανικό δέρμα. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, σε πολυφαινόλες καθώς και σκουαλένιο, μια οργανική ουσία που βοηθάει στη και φυσική και βαθιά ενυδάτωση.

 

Για τα μαλλιά

Μία μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο είναι σύμμαχός για τα μαλλιά σας. Το ελαιόλαδο θρέφει σε βάθος τα μαλλιά, τα ενυδατώνει, έχει μαλακτικές ιδιότητες και τα βοηθά να ανακτήσουν τη χαμένη τους λάμψη. Κάντε μία μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα, δημιουργώντας ένα μείγμα από έναν κρόκο αυγού, 2 κγ. λάδι και 1 κγ.  χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και απλώστε στα μαλλιά σας για 15 με 20 λεπτά. Έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο νερό και είστε έτοιμες! 

 

 

Για τα χείλια

Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα που οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές και τα χείλη μας σκάνε, το ελαιόλαδο είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Η ενυδατική του δράση θα σας βοηθήσει να θρέψετε τα σκασμένα χείλη με μόνο λίγες σταγόνες που μπορείτε να απλώσετε πάνω στα χείλη σας για να είναι και πάλι απαλά και υγιή! 

Extra tip: Φτιάξτε το δικό σας ενυδατικό lip balm αναμειγνύοντας ελαιόλαδο με κερί μέλισσας. 

 

 

Για την επιδερμίδα

Αφαιρέστε επιτυχημένα και φυσικά το μακιγιάζ ταμπονάροντας μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Το ελαιόλαδο θα απομακρύνει το μακιγιάζ, θα ενυδατώσει συνολικά την επιδερμίδα και θα τονώσει την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. 

 

 

Για τα νύχια 

Όταν πρόκειται να κάνετε το μανικιούρ σας μην ξεχάσετε να απλώσετε μερικές σταγόνες από ελαιόλαδο στα πετσάκια σας. Το ελαιόλαδο θα τα μαλακώσει και θα σας βοηθήσει να έχετε το καλύτερο μανικιούρ. Ακόμη, όταν τελειώσετε το μανικιούρ σας χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στα χέρια σας για να ενυδατώσετε και να τα κάνετε βελούδινα. 

Extra tip: Αν τα νύχια σας σπάνε και δεν μπορείτε να τα μακρύνετε, αποφύγετε για λίγο διάστημα τα μανικιούρ και κάντε μια θεραπεία νυχιών με ελαιόλαδο. Τι σημαίνει αυτό; Βάλτε σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό μια κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο, βυθίστε τα χέρια σας για περίπου 10 λεπτάκια και αφήστε το να δράσει.   

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!