Home / Lifestyle  / Μιχαέλα Γκρενιό: Όταν τα καπέλα μετατρέπονται σε έργα τέχνης!

Μιχαέλα Γκρενιό: Όταν τα καπέλα μετατρέπονται σε έργα τέχνης!

Η δημιουργός των πιο ιδιαίτερων καπέλων, μας μιλά για το χόμπυ που έγινε επάγγελμα.

Η Μιχαέλα Γκρενιό δημιουργεί μοναδικά καπέλα, ζωγραφισμένα στο χέρι με μεράκι και φαντασία. Όπως μας λέει η ίδια, η ζωγραφική “κυλάει” στο αίμα της από την παιδική της ηλικία, ενώ η αγάπη της για το στυλ και τη μόδα την οδήγησε στα “μονοπάτια” της δημιουργίας μοναδικών αξεσουάρ.

 

Πώς μπήκε η ζωγραφική στη ζωή σου; Ήταν παιδική σου αγάπη και όνειρο;

Η αγάπη για την ζωγραφική είναι στο dna μου. Στην οικογένειά μου, περνάει από γενιά σε γενιά, καθώς ζωγράφιζε ο παππούς μου, ο πατέρας μου, η αδερφή μου… Σαν παιδάκι θυμάμαι τον εαυτό μου να ζωγραφίζω καθισμένη στο χαλί στο σαλόνι μας ώρες ατελείωτες, ακούγοντας παιδικά παραμύθια και να παίζω με τα πινέλα  και τις χρωματιστές ξυλομπογιές μου. Υπήρχε πάντα στη ζωή μου η ζωγραφική. Με τα χρόνια “καλλιέργησα” το ταλέντο μου και συνεχίζω να μαθαίνω καθημερινά… Είναι για μένα τρόπος έκφρασης και χαλάρωσης!

 

 

Δημιουργείς καπέλα-έργα τέχνης με μοναδική αισθητική. Από πού εμπνέεσαι για τη δημιουργία τους; Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο αξεσουάρ;

Τα καπέλα μπήκαν στη ζωή μου εντελώς τυχαία πριν μερικά χρόνια. Ζώντας τότε σε ένα όμορφο ελληνικό νησί, δοκίμασα να φτιάξω ένα-δυο και “έπιασαν”|! Το συνέχισα πιο πολύ για δική μου ευχαρίστηση και σιγά σιγά έγινε πάθος! Το συναίσθημα που έχω όταν κάποιος αγοράζει τα καπέλα μου, είναι απερίγραπτο, γιατί είναι η τέχνη μου που κάνει τους ανθρώπους να χαρούν, να ονειρευτούν. Η έμπνευσή μου είναι ένα μιξ από τα βιώματά που έχω από παιδί μέχρι σήμερα: παραμύθια, φύση, ταξίδια. Λατρεύω τη θάλασσα, τα λουλούδια, τις μυρωδιές των 4 εποχών… Η έμπνευση είναι ανεξάντλητη!

 

 

Οι δημιουργίες σου χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα. Τι θέση έχει το χρώμα στην αισθητική και στη ζωή σου εν γένει;

Αγαπώ πολύ όλα τα χρώματα, από τα ήσυχα μουντά και τα παστέλ ως τα πολύ έντονα, όλη την παλέτα των χρωμάτων και όλες τις αποχρώσεις. Το χρώμα είναι σημαντικό στη ζωή μας, γιατί επιδράει στην ψυχολογία μας,  “χαϊδεύοντας” τα μάτια μας και δημιουργώντας συναισθήματα.

 

 

Υπήρξες fashion editor και στυλίστρια σε γνωστό περιοδικό μόδας. Τι θυμάσαι από εκείνα τα χρόνια; Σου λείπει ο χώρος των εκδόσεων;

Ήταν μια πολύ όμορφη περίοδος της ζωής μου και αποκόμισα πολλές εμπειρίες, καθώς  ο χώρος των εκδόσεων είναι μεγάλο “σχολείο”. Νιώθω πολύ τυχερή που είχα την ευκαιρία να εργαστώ δίπλα σε ταλαντούχους ανθρώπους και να μάθω από εκείνους. Ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου, όμως, δε μου λείπει σήμερα, γιατί στην ζωή προχωράς και το ένα κεφάλαιο σε προετοιμάζει απλώς για το επόμενο…

 

 

Είσαι μια γυναίκα που αγαπάει πολύ τη μόδα. Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ και ποια fashion items δε λείπουν ποτέ από την ντουλάπα σου;

Αγαπώ το προσωπικό στυλ και την έκφραση, δε μου αρέσει να ακολουθώ τα trends της κάθε σεζόν, επιλέγω ότι μου αρέσει πραγματικά και με κάνει να αισθάνομαι όμορφη και ανανεωμένη. Το στυλ μου θα το χαρακτήριζα θηλυκό και αέρινο, ενώ θέλω να νιώθω άνετα στα ρούχα που φοράω. Γι’ αυτό αγαπώ τις φούστες και τα φορέματα. Είναι η μεγάλη μου αγάπη! Τα τελευταία χρόνια δε βγαίνω από το σπίτι χωρίς σκουλαρίκια, καθώς μου αρέσει πολύ το φως που δίνουν στο πρόσωπο. Επίσης, μου αρέσουν τα λεπτεπίλεπτα θηλυκά παπούτσια, σαν το γοβάκι της Σταχτοπούτας. Πιστεύω πως χαρίζουν πολύ σε μια προσεγμένη chic εμφάνιση.

 

 

 

Λίγα λόγια για τη φθινοπωρινή συλλογή αξεσουάρ που κυκλοφορεί.

Θα έλεγα ότι έχει έναν αέρα bohemian, με λουλούδια, πουλιά και φτέρες, σε γήινα χρώματα, αλλά και πιο έντονα, όπως το αγαπημένο κόκκινο ή μπορντό.

 

 

 

Brief Q & A

Αγαπώ τα καπέλα γιατί: είναι ένα λειτουργικό αξεσουάρ, προστατεύει και δίνει στυλ.

Tέχνη είναι: έκφραση.

Αγαπημένο fashion κομμάτι: φόρεμα.

Λατρεμένος προορισμός: Κούβα, Αβάνα.

Μust beauty συνήθεια: mascara και eyeliner -κλασική ομορφιά από το παλιό Hollywood.

Όνειρο ζωής: να ταξιδέψω σε ολόκληρο τον πλανήτη ζωγραφίζοντας.

 

 

Miska Artwork

Νίκης 52, Πλάκα, Αθήνα 

Τ.6971770966, 2103241460

Instagram: michaelagrenioartwork

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath