Home / Lifestyle  / Μισέλ Ουίλιαμς, 7+1 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την γλυκιά ηθοποιό

Μισέλ Ουίλιαμς, 7+1 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για την γλυκιά ηθοποιό

Μισέλ Ουίλιαμς, όσα δεν ξέραμε για την γλυκιά ηθοποιό.

 

Γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1980, στην Μοντάνα της Αμερικής αλλά έχει νορβηγικές, βρετανικές και γερμανικές ρίζες. Το πλήρες όνομά της είναι Μισέλ Ίνγκριντ Ουίλιαμς.

 

Όταν ήταν 15 χρονών συνειδητοποίησε πως το όνειρό της ήταν να γίνει ηθοποιός. Όπως έχει εξομολογηθεί εκείνη την περίοδο το έσκασε από το σπίτι της καθώς κανένας από το οικογενειακό της περιβάλλον δεν αγαπούσε τον κινηματογράφο. Όμως παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της εκείνη δεν σταμάτησε να κυνηγά το όνειρό της.

 

Όταν ήτανε μικρή συμμετείχε σε παιδική χορωδία. Έχει εκφράσει δημόσια την αγάπη της για το τραγούδι και την θέλησή της να συμμετέχει κάποια στιγμή στο μέλλον σε μιούζικαλ.

 

Η υποκριτική της καριέρα ξεκίνησε από την τηλεόραση το 1994.

Τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε ευρέως γνωστή με τον ρόλο της ως Τζεν Λίντλεϊ, στην νεανική τηλεοπτική σειρά «Νεανικές ανησυχίες». Η δραματική σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία και η ηθοποιός δήλωσε πως ήταν η καλύτερη καλλιτεχνική εμπειρία που γνώρισε μέχρι τότε καθώς ήταν ένα από τα καλύτερα μαθήματα υποκριτικής που θα μπορούσε ποτέ να παρακολουθήσει.

 

Αγαπημένη της φίλη είναι η ηθοποιός Busy Philipps με την οποία γνωρίστηκαν στην σειρά «Νεανικές ανησυχίες» και από τότε διατηρούν στενή φιλία.

 

 

Κατά την διάρκεια της συμμετοχής της στην σειρά «Νεανικές ανησυχίες», έπαιξε σε κάποιες ταινίες στο σινεμά όμως το 2005 η συμμετοχή της στην επιτυχημένη ταινία  «Το μυστικό του Brokeback Mountain» ανέδειξε την κινηματογραφική της καριέρα. Μάλιστα η Μισέλ Ουίλιαμς τότε έλαβε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.

 

 

Επόμενες στιγμές κινηματογραφικές της στιγμές ήταν οι ταινίες «Wendy and Lucy» το 2008, «Blue Valentine» το 2010, «Επτά μέρες με τη Μέριλιν» το 2011, «Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος» το 2013, «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» το 2016 και «Όλα τα λεφτά του κόσμου» το 2017.

 

 

Έχει αποκτήσει μια κόρη την Ματίλντα με τον ηθοποιό Χιθ Λέτζερ. Έναν χρόνο μετά τον χωρισμό τους το 2007, ο θρυλικός Τζόκερ του «Σκοτεινού Ιππότη» βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!