Home / Family  / Μικρά μυστικά για να γίνετε ακόμη καλύτερη μαμά!

Μικρά μυστικά για να γίνετε ακόμη καλύτερη μαμά!

Μυστικά και μικρά tips που θα σας βοηθήσουν να είστε ακόμη καλύτερη μαμά!

 

Μυστικά για να βγάλετε στην επιφάνεια την καλύτερη μαμά που έχετε μέσα σας, αν και είναι σίγουρο πως είστε μια σούπερ μαμά! Αν έχετε ανασφάλειες αφήστε τις πίσω και διαβάστε μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να είστε η καλύτερη μαμά.

 

 

Αφήστε τα να είναι παιδιά!

Πολλές μαμάδες προσπαθώντας να μεγαλώσουν υπεύθυνους και σωστούς ενήλικες, πιέζουν υπερβολικά τα παιδιά και τους στερούν την πολύτιμη παιδική ηλικία με την ξεγνοιασιά, τις σκανδαλιές, το παιχνίδι, την ανακάλυψη και ό,τι άλλο μοναδικό εμπερικλείει αυτή η μοναδική περίοδος για ένα παιδί. Αφήστε να είναι παιδιά, να μάθουν, να χτυπήσουν, να κλάψουν, να γελάσουν πολύ δυνατά και να κάνουν μικρές σκανδαλιές και θα σας ευγνωμονούν!

 

Γελάστε δυνατά μαζί τους.

Παίξτε μαζί τους και μοιραστείτε πολύτιμες στιγμές που θα αποτελούν γλυκιές και διασκεδαστικές αναμνήσεις στο μέλλον. Γίνετε και σεις πάλι παιδί μαζί τους και περάστε χρόνο μαζί παίζοντας, συζητώντας ή κάνοντας δραστηριότητες που αγαπούν τα παιδιά σας. Οι υποχρεώσεις μπορούν να περιμένουν εξάλλου για λιγάκι…

 

 

Αφήστε τα να κάνουν λάθος.

Ακόμη και αν δεν θέλετε να βλέπετε το παιδί σας να αποτυγχάνει ή να κάνει λάθος είναι σημαντικό να μην παρεμβαίνετε σε κάθε του κίνηση, προσπαθώντας να διορθώσετε την κατάσταση. Κάποιες φορές είναι ωφέλιμο να αφήσετε το παιδί σας να αποτύχει, καθώς μέσα από αυτήν την αποτυχία θα μάθει και θα μπορέσει να γίνει αργότερα πιο ανεξάρτητο.

 

Διαφυλάξτε τον προσωπικό σας χρόνο.

Ακόμη και αν αυτό ακούγεται δύσκολο ή ίσως και εγωιστικό είναι σημαντικό για σας να διαφυλάττετε τον προσωπικό σας χρόνο στον οποίο μπορείτε να ασχοληθείτε με ό,τι σας ευχαριστεί. Το να είσαι ευτυχισμένη και να μην παραμελείτε τον εαυτό σας και τις δικές σας επιθυμίες, θα σας κάνει ακόμη καλύτερη μαμά.

 

Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μαμάδες.

Ίσως συχνά αναρωτιέστε πως θα ήταν αν ήσασταν σαν την μαμά του καλύτερου φίλου του παιδιού σας και οι ανασφάλειές σας, σας οδηγούν να σκέφτεστε πως είστε η τέλεια μαμά. Για τα παιδιά σας όμως είστε η τέλεια μαμά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνεστε με άλλες μαμάδες. Εξάλλου το κάθε παιδί είναι μοναδικό και εσείς μόνο ξέρετε με ακρίβεια τι χρειάζεται το δικό σας παιδί.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!