Home / Cozyhome  / Μια μοναδική συλλογή επίπλων από… φελλό!

Μια μοναδική συλλογή επίπλων από… φελλό!

Ο Jasper Morrison παρουσιάζει την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του από φελλό.

Μια ιδιαίτερη έκθεση επίπλων, κατασκευασμένων από φελλό, άνοιξε τις πόρτες της στην γκαλερί Kasmin, στο Chelsea της Νέας Υόρκης και πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του designer Jasper Morrison, στη Βόρειo Αμερική.

 

H έκθεση ονομάζεται “Corks” και παρουσιάζει έπιπλα σε σχεδιασμό του Λονδρέζου designer, όλα κατασκευασμένα αποκλειστικά από φελλό.

Η μια ενότητα της έκθεσης έχει ένα σκούρο πράσινο φόντο, μπροστά από το οποίο παίρνουν θέση μια chaise longue, μια μικρή βιβλιοθήκη, μια τραπεζαρία, καρέκλες και σκαμπό, ένα παγκάκι αλλά και ένα τζάκι, από φελλό, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της γκαλερί έχει διατηρήσει ένα πιο συμβατικό background.

 

 

Όλα τα κομμάτια έχουν κατασκευαστεί από μεγάλα κομμάτια φελλού, απομεινάρια από βιομηχανίες κατασκευής φελλών για μπουκάλια. Ο δημιουργός μίλησε για την ιδιαίτερη μορφή των επίπλων, λέγοντας πως η διαδρομή του υλικού, γίνεται φανερή στα έπιπλα, αφού σε κάποια από αυτά είναι ορατή η αρχική μορφή των φελλών, όπως χρησιμοποιήθηκαν ως πώματα για μπουκάλια.

 

 

Ο Morrison στο παρελθόν έχει δουλέψει και πάλι με βασικό υλικό τον φελλό, δημιουργώντας μια γιαπωνέζικη “καλύβα” Muji, η οποία και παρουσιάστηκε στην Tokyo Design Week το 2015, ενώ πριν από αυτή, είχε κατασκευάσει μια σειρά από ελαφριά σκαμπό για την εταιρεία Vitra.

 

 

O Μorrison έχει συνεργαστεί με αρκετά διάσημα brands επίπλων, όπως Cappellini, Mattiazzi, Emeco και Maruni. Τα συγκεκριμένα limited edition κομμάτια, αποτελούν μια αλλαγή στην προσέγγιση του σχεδιαστή πάνω στον βιομηχανικό σχεδιασμό, σηματοδοτώντας μια μια νέα δημιουργική συνεργασία με την γκαλερί, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στην τέχνη και και το design.

 

H έκθεση “Corks” θα φιλοξενείται στην γκαλερί Kasmin μέχρι τις 28 Ιουνίου.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath