Home / Cozyhome  / Architecture  / Μια κατοικία για ατέλειωτο cocooning από τις DΟ DESIGNERS

Μια κατοικία για ατέλειωτο cocooning από τις DΟ DESIGNERS

Οι DΟ DESIGNERS, Ντενίζ Βασιλειάδου και Ουρανία Γιαβή, ανέλαβαν τη ριζική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 110 τ.μ στην Άνω Γλυφάδα της Αθήνας, το οποίο ανασχεδιάστηκε, με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών και επιθυμιών της σύγχρονης τετραμελούς οικογένειας που το κατοικεί όσο και την εξέχουσα θέα προς τη θάλασσα, που προσφέρει η θέση του.

 

Ο χώρος διημέρευσης οριοθετήθηκε και αναδιαμορφώθηκε με την ένταξη μιας ειδικής κατασκευής, επίπλου τηλεόρασης, ως συνέχεια της υφιστάμενης εστίας τζακιού, που συναντά υπό γωνία τα κρεμαστά ξύλινα ράφια, τα οποία ορίζουν τόσο τον χώρο εισόδου στο διαμέρισμα όσο και τον χώρο του καθιστικού.

 

 

Μια κατασκευή από συρόμενα, διάτρητα μεταλλικά διαχωριστικά ακολουθεί την οροφή που χαμηλώνει στον χώρο εισόδου και τραπεζαρίας, προσφέροντας τη δυνατότητα μετάλλαξης της αίσθησης και δομής του χώρου, ανάλογα με τη διάθεση των κατοίκων της, χωρίς, όμως, να εμποδίζει τη θέα ή να απομονώνει οπτικά τους χώρους.

 

 

Το μεταλλικό μαύρο εσωτερικό παράθυρο μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας, επιτρέπει την οπτική επαφή μεταξύ των χώρων και αποτελεί ένα δυνατό αρχιτεκτονικό στοιχείο, που ενοποιεί και διαιρεί ταυτόχρονα τους χώρους. Η τραπεζαρία εντάσσει ένα άνετο πάγκο καθίσματος-καναπέ, δίνοντας έτσι, έναν πιο σύγχρονο τόνο.

 

 

Η κουζίνα σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου με έμφαση στους αποθηκευτικούς χώρους και τη διαχρονικότητα των υλικών και των χρωμάτων, περιλαμβάνοντας μια μικρή γωνιά πρωινού ή γρήγορου φαγητού.

 

 

Το όραμα του σχεδίου των DΟ DESIGNERS  ήταν η δημιουργία ενός άνετου, σύγχρονου χώρου οικογενειακής κατοικίας όπου οι επιμέρους χώροι ορίζονται αλλά δεν απομονώνονται οπτικά. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το φυσικό ξύλο, το μέταλλο, το τζάμι, η λάκα αλλά και το τούβλο, το οποίο λειτουργεί κυρίως διακοσμητικά. Στα υπνοδωμάτια και το λουτρό ακολουθήθηκε η ίδια προσέγγιση με καθαρές λιτές γραμμές και ιδιαίτερα υλικά.

 

 

Κατασκευή: Νίκος Γιαννακουδάκης 

Επίβλεψη: DΟ DESIGNERS

Φωτογράφος: Δημήτρης Κλεάνθης

 

Credits:

Φωτιστικά: PlaceD

Δάπεδο: Parkellas

Μπάνια: Manetas

Έπιπλα: Paris Mobile

Ξυλουργικά: Korakitis woodworks

Koυρτίνες: Tog & Tog

 

www.do-designers.com

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath