Home / Cozyhome  / Μια έκθεση αφιερωμένη στα έπιπλα της Rei Kawakubo

Μια έκθεση αφιερωμένη στα έπιπλα της Rei Kawakubo

cozy vibe design news kawakubo
Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας αποκαλύπτει μέσα από μία έκθεση, το ταλέντο της, και στον σχεδιασμό επίπλων.

Καρέκλες, τραπέζια, σκαμπό και άλλα ιδιαίτερης αισθητικής έπιπλα, πάντα μέσα από την ξεχωριστή σχεδιαστική ματιά της Rei Kawakubo εκτίθενται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στη γκαλερί A1043. Πρόκειται να παρουσιαστούν 15 κομμάτια, όλα σχεδιασμένα από την Kawakubo, ως μια συνέχεια των φωτιστικών που είχε σχεδιάσει για τα καταστήματα του brand της, Comme des Garçons.

 

Η συλλογή περιλαμβάνει design κομμάτια που η ίδια σχεδίασε την τελευταία δεκαετία, όπως ένα τραπέζι με δύο επιφάνειες και ένα καμπυλόγραμμο, ξύλινο διαχωριστικό.

 

 

cozy vibe design news kawakubo

cozy vibe design news kawakubo

cozy vibe design news kawakubo

cozy vibe design news kawakubo

 

 

Για τη σχεδιάστρια όλα συνδέονται μεταξύ τους για ένα τέλειο αποτέλεσμα: η περιοχή στην οποία εδρεύουν τα καταστήματα, η διακόσμησή τους, τα έπιπλα, τα ρούχα κλπ.

 

Η ενασχόληση της Kawakubo με τον σχεδιασμό επίπλων ήταν σε πολλούς άγνωστη, αλλά σύμφωνα με την γκαλερί, η designer σχεδίασε περισσότερα από 40 κομμάτια μεταξύ 1983 και 1993.

 

Η σχεδιάστρια συχνά χρησιμοποιούσε συμβατικά υλικά όπως ξύλο και μέταλλο, όπως είναι φανερό στην “ Steel Angle Chair n°1” και στο “Table n°3”, και τα δύο κατασκευασμένα το 1993.

 

cozy vibe design news kawakubo

cozy vibe design news kawakubo

 

Η σχεδιάστρια, δεν ενδιαφέρεται τόσο για την πρακτική χρήση των επίπλων, όσο για τη δημιουργία design αντικειμένων και την αρμονική ένταξή τους μέσα σε έναν χώρο.

 

Τα υλικά αν και συμβατικά, φαίνεται ότι έχουν δεχτεί ιδιαίτερη επεξεργασία, με αποτέλεσμα το μοναδικό τους φινίρισμα.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath