Home / Cozyhome  / Μετατρέψτε το σπίτι σας στο πιο όμορφο χειμερινό “καταφύγιο”!

Μετατρέψτε το σπίτι σας στο πιο όμορφο χειμερινό “καταφύγιο”!

Απολαύστε τον φετινό χειμώνα, φέρνοντας στο σπίτι σας το αίσθημα της θαλπωρής.

 

Απαλές υφές, ζεστά χρώματα και μεταλλικές λάμψεις, δημιουργούν ένα σκηνικό βγαλμένο από το πιο όμορφο παραμύθι!

 

Ode to the night sky

Aποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα trends της σεζόν και σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει ατμοσφαιρικούς χώρους. Το φεγγάρι, οι γαλαξίες και οι αστερισμοί ζωντανεύουν σε ταπετσαρίες, διακοσμητικά και υφάσματα, αποτίοντας φόρο τιμής στον νυχτερινό ουρανό.

 

 

Velvet dreams

To βελούδο ήταν και θα είναι ο πρωταγωνιστής της χειμερινής διακόσμησης. Κομψά βελούδινα υφάσματα σε μπορντό, σμαραγδί αλλά και dusty pink αποχρώσεις ντύνουν έπιπλα, μαξιλάρια, σκαμπό αλλά και διακοσμητικά (κουτιά, επιτραπέζια ρολόγια, βάζα) που δίνουν αέρα μεγαλοπρεπούς κομψότητας στους χώρους σας.

 

 

 

Solid gold

Χρυσές λάμψεις παίρνουν θέση σε μικρές και μεγάλες επιφάνειες, χαρίζοντας luxurious ύφος. Tα χρυσά cocktail trolleys, μας γυρνούν πίσω στα 50s, ενώ δημιουργούν όμορφες γωνιές με χαρακτήρα.

 

 

Chunky knits

Οι πλεχτές υφές είναι ο ορισμός του χειμώνα και μπορούν μεμιάς να ζεστάνουν κάθε χώρο. Επιλέξτε μια κουβέρτα με πολύ χοντρή πλέξη σε λευκή ή γκρι απόχρωση και απλώστε τη στον καναπέ σας σαν ριχτάρι, σε συνδυασμό με πλεχτά μαξιλάρια και πουφ. Ώρα για ατελείωτο χουχούλιασμα!

 

 

Blush crush

Oι ροζ αποχρώσεις, με κυρίαρχη αυτή του dusty pink, “ζεσταίνουν” το σπίτι μας, δίνοντάς του μια νότα πηγαίου ρομαντισμού. Υιοθετήστε το σε βελούδινους καναπέδες και μαξιλάρια, κουρτίνες αλλά και ως βασικό χρώμα στους τοίχους. Plus, ταιριάζει τέλεια με χρυσές διακοσμητικές λεπτομέρειες!

 

 

Νatural love

H φύση επιστρέφει στο σπίτι μας, μέσα από οργανικά υφάσματα, διακοσμητικά από φυσικά υλικά (ξύλο, μαλλί, λινό, πηλό κ.α) και έπιπλα από ξύλο σημύδας, για ένα αυθεντικό nordic deco αποτέλεσμα. Τέλος, δημιουργήστε πράσινες γωνιές με αληθινά φυτά εσωτερικού χώρου σε διαφορετικά μεγέθη, για να ολοκληρώσετε το country-chic σκηνικό.

 

 

 

Winter survival tips

  • Σύμφωνα με τη σκανδιναβική θεωρία του Hygge, δηλαδή το μυστικό της καλής ζωής, ο ιδανικός φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ευτυχισμένης καθημερινότητας. Χαμηλώστε τα φώτα και ανάψτε τα αγαπημένα σας αρωματικά κεριά. Γιατί χειμώνας και ρομαντισμός πάνε μαζί…

 

 

  • Η μυρωδιά του ξύλου έχει ταυτιστεί με τις κρύες χειμωνιάτικες βραδιές. Ανάψτε το τζάκι, απλώστε μάλλινες κουβέρτες, βάλτε soundtrack μουσικές και πιείτε το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα! O ορισμός του cocooning!

 

 

 

  • Απολαύστε ένα ζεστό αφρόλουτρο στην μπανιέρα σας, την οποία θα έχετε γεμίσει με αρωματικά άλατα ή έλαια. Βυθιστείτε και ξεχάστε για λίγο την απαιτητική καθημερινότητα.

 

 

  • Οι κρύες χειμωνιάτικες νύχτες προστάζουν αρωματικά cocktails. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε ένα Apple-Cinnamon Rum, που σίγουρα θα ζεστάνει το βράδυ σας.

Συστατικά για μια μερίδα

40 ml ρούμι

85 ml χυμό μήλου

20 ml μηλίτη

λίγη κανέλα σε σκόνη

1 ξυλάκι κανέλας

Σε ένα χαμηλό ποτήρι προσθέστε το ρούμι, τον χυμό μήλου και τον μηλίτη. Πασπαλίστε με κανέλα. Ανακατέψτε και γαρνίρετε με ένα ξυλάκι κανέλας.

 

 

Your winter, your home, your kind of happiness!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath