Home / Beauty  / Μαύροι κύκλοι, με αυτά τα beauty tips θα γίνουν παρελθόν

Μαύροι κύκλοι, με αυτά τα beauty tips θα γίνουν παρελθόν

Φάκελος: μαύροι κύκλοι, φυσικά beauty tips για να τους εξαφανίσετε. 

Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να μην θεωρούνται σοβαρό δερματικό πρόβλημα όμως για αισθητικούς λόγους είναι να καλό να αντιμετωπίζονται καθώς προσθέτουν στην όψη μας χρόνια, αφαιρούν την φρεσκάδα της επιδερμίδας και μας κάνουν να φαινόμαστε εξαντλημένοι. Διάφοροι παράγοντες οδηγούν στην εμφάνισή τους, μεταξύ των οποίων η κληρονομικότητα, η ξηρότητα του δέρματος, η πολύωρη εργασία μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, η παρατεταμένη έλλειψη ύπνου, το άγχος και η ανθυγιεινή διατροφή. Με ποιους τρόπους μπορείτε να τους εξαφανίσετε ώστε να φαίνεστε και πάλι υγιείς, λαμπερές και πιο φρέσκιες;

 

Προσέξτε την διατροφή σας.

Καθώς οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής διατροφής και όχι μόνο κούρασης, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να περιορίσετε την κατανάλωση ορισμένων τροφών που συνδέονται με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Περιορίστε ή και αποφύγετε σε μεγάλο βαθμό τα ποτά και τα ροφήματα που περιέχουν πολλή καφεΐνη, προσπαθήστε να μην καταναλώνετε αλκοόλ και σταματήστε το κάπνισμα. Ακόμη, ενυδατωθείτε πίνοντας όσο πιο πολύ νερό μπορείτε την ημέρα και τρώγοντας φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνες, για να θωρακίσετε την επιδερμίδα σας.

 

Μην παραμελείτε το beauty sleep.

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων και η παρατεταμένη σωματική κούραση, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του στρες το οποίο επιδεινώνει το πρόβλημα. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα και προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο νωρίς, καθώς έρευνες δείχνουν πως όσο πιο νωρίς κοιμάται κανείς το βράδυ τόσο πιο αποτελεσματικά ξεκουράζεται.

 

 

Δοκιμάστε φυσικές θεραπείες. 

Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα κάτω από τα μάτια σας και αφήστε την να δράσει για 10 λεπτά. Το κρύο συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, απομακρύνει το πρήξιμο από τα μάτια, μειώνει τους μαύρους κύκλους και σας κάνει να φαίνεστε πιο λαμπερή. Ακόμη, μπορείτε να βρέξετε δυο φακελάκια του τσαγιού με αμυγδαλέλαιο, να τα βάλετε στο ψυγείο και όταν έχουν κρυώσει να τα τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας. Θα δράσουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και επιπλέον θα ενυδατώσουν και θα φωτίσουν το δέρμα σας καθώς το αμυγδαλέλαιο είναι θαυματουργό για την επιδερμίδα.   

 

Αποφύγετε τον ήλιο.

Η ηλιακή ακτινοβολία επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους και φυσικά μπορεί να οδηγήσει στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Μην ξεχνάτε να φοράτε καθόλη την διάρκεια του έτους –και όχι μόνο το καλοκαίρι! – αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας και τα γυαλιά σας για να προστατευτείτε από τις βλαβερές για το δέρμα ακτίνες του ήλιου.

 

Μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών. 

Εκτός από την ενυδατική σας κρέμα -που πρέπει καθημερινά να χρησιμοποιείτε- είναι απαραίτητη και η κρέμα ματιών, η οποία μειώνει τα σημάδια της κούρασης και λειαίνει τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!