Home / Family  / Μαμάδες σε απόγνωση: Πως να διώξετε το στρες!

Μαμάδες σε απόγνωση: Πως να διώξετε το στρες!

Μαμάδες σε απόγνωση: Τρόποι για να διώξετε το στρες.

Η μητρότητα απαιτεί όλη σας την ενέργεια, αν είστε δε εργαζόμενη μητέρα οι υποχρεώσεις σας πολλαπλασιάζονται και η ενέργειά σας ελαχιστοποιείται σημαντικά. Όσο συσσωρεύονται οι υποχρεώσεις και η κούραση, αυξάνεται το στρες με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να επιφορτίζεστε σωματικά και ψυχικά. Μην ξεχνάτε πως όταν η μαμά είναι αγχωμένη είναι και τα παιδιά για αυτό προσπαθήστε να διαχειριστείτε το στρες της ημέρας υιοθετώντας τα παρακάτω χρήσιμα tips!

 

Σχεδιάστε ένα back up plan. 

Η οργάνωση είναι ζωτικής σημασίας για τις μητέρες και δη τις εργαζόμενες. Προγραμματίστε τις υποχρεώσεις σας από την προηγούμενη μέρα και προσπαθήστε να έχετε εναλλακτικά σχέδια για περιπτώσεις ανάγκης. Όσο πιο ετοιμοπόλεμες είστε και ακολουθείτε ένα πλάνο, τόσο λιγότερο άγχος θα αισθάνεστε και θα μπορείτε να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις κάθε ημέρας. 

 

 

Προσέξτε τον εαυτό σας. 

Προσέξτε την διατροφή σας, κοιμηθείτε όσο μπορείτε, πιείτε πολύ νερό, κάντε κάποιο είδος άσκησης που σας ευχαριστεί και ξεκλέψτε κάποιον χρόνο μέσα στην ημέρα ο οποίος (έστω και αν είναι λίγος) είναι αφιερωμένος καθαρά σε εσάς. Για να ανακουφιστείτε από το στρες που μπορεί να σας εξαντλήσει, δώστε στον εαυτό σας την φροντίδα και προσοχή που του πρέπει.

 

Επενδύστε σε τεχνικές χαλάρωσης.

Όταν νιώθετε πως το άγχος σας καταβάλλει, σκεφτείτε κάτι όμορφο και στη συνέχεια ακολουθήστε κάποιες τεχνικές και ασκήσεις χαλάρωσης. Πάρτε βαθιές αναπνοές. Σίγουρα το έχετε ξανακούσει και μάλλον είναι καιρός να το δοκιμάσετε. Κάντε 10 βαθιές εισπνοές και εκπνοές και αποτινάξτε από πάνω σας την ένταση της ημέρας. Bye  bye στρες!

 

Απομονωθείτε. 

Όταν είναι βέβαια κάτι τέτοιο εφικτό και μπορείτε να βρείτε κάποιο χρόνο που θα είστε μόνη σας στο σπίτι, χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο, με το άκουσμα της αγαπημένης σας μουσικής ή την ανάγνωση ενός ενδιαφέροντος βιβλίου. Μείνετε μόνη με τον εαυτό σας, βάλτε στο αθόρυβο το κινητό σας και αφήστε το μυαλό σας να καθαρίσει από σκέψεις που σας αγχώνουν. 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!