Home / Beauty  / Μαλλιά και θάλασσα: 10+1 tips

Μαλλιά και θάλασσα: 10+1 tips

Το καλοκαίρι τα μαλλιά χάνουν τη ζωντάνια τους με τον ήλιο, το αλάτι από τη θάλασσα ή το χλώριο από την πισίνα, αφυδατώνονται, παύουν να είναι λαμπερά.

Τα εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας έχουν την κατάλληλη σύσταση και υφή προκειμένου να θωρακίσουν τα μαλλιά μας το καλοκαίρι.

Σίγουρα δεν θέλεις να δεις τις άκρες των μαλλιών σου αδύναμες ή και με ψαλίδα, δεν θέλεις να τα πιάνεις και η υφή τους να είναι άγρια και σκληρή, ούτε να δεις το χρώμα τους ξεθωριασμένο.

 
Εξοπλίσου με προϊόντα μαλλιών για τον ήλιο και ακολούθησε μερικά μυστικά ομορφιάς για τέλεια μαλλιά αυτό το καλοκαίρι!

1. Ένα ανάλαφρο κούρεμα που θα χρειάζεται ελάχιστο χρόνο περιποίησης, φαντάζει ιδανικό για να έχεις ελεύθερο τον υπόλοιπο χρόνο να απολαμβάνεις τις διακοπές σου!

 

2. Τα βαμμένα κυρίως μαλλιά έχουν την τάση να ξεθωριάζουν με την έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε μπορεί να είναι σκόπιμο να διαλέξεις ένα χρώμα 1-2 τόνους πιο σκούρο από αυτό που πραγματικά θέλεις να έχεις.

 

3. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου το καλοκαίρι! Επίλεξε να τα πιάσεις σε μια χαλαρή αλογοουρά. Υιοθέτησε looks με φουλάρια, στέκες, υπέροχα κοκαλάκια και άσε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο, όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμη και όταν δεν είσαι σε διακοπές!

 

4. Όταν πας στην παραλία βάζεις αντηλιακό στο σώμα σου για να το προστατεύσεις από τα ηλιακά εγκαύματα. Κάνεις το ίδιο και για τα μαλλιά σου;

Αν όχι, βάλε ένα καλό αντηλιακό όταν πας στη θάλασσα! Κάποιες γυναίκες φορούν αντηλιακή προστασία στα μαλλιά τους ακόμη και μέσα στην πόλη όταν περπατούν για ώρες κάτω από τον ήλιο.

Ακριβώς όπως το δέρμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας υποβάλλονται στα αρνητικά της «ηλιοθεραπείας», ιδιαίτερα αν είναι βαμμένα ή ιδιαίτερα λεπτά και ευαισθητοποιημένα.

Βρες αυτό που σου αρέσει το άρωμά του και απόλαυσε με ασφάλεια τα Long weekends και τις διακοπές σου!  

 

Τip: πριν ψεκάσεις το αντηλιακό στα μαλλιά σου, φρόντισε να τα ξεπλύνεις με γλυκό νερό. Ναι, βάλε το κεφάλι σου κάτω από το ντουζ! Κατόπιν σκούπισε τα απαλά με την πετσέτα και μετά βάλε το αντηλιακό σου.

Extra tip : πριν κάνεις τη βουτιά σου στη θάλασσα, βρέξε τα μαλλιά σου με γλυκό νερό-στη ντουζιέρα και πάλι! Αυτός ο τρόπος ενυδάτωσής τους, θα τα προστατεύσει από το χλώριο της πισίνας ή το αλάτι της θάλασσας.

 

5. Πολλές γυναίκες βουρτσίζουν τα μαλλιά τους όταν είναι ακόμη βρεγμένα. Μην κάνεις και εσύ αυτό το λάθος! Καλύτερα να έχεις μαζί σου μια χτένα με πολύ αραιά δόντια και  να τα ξεμπλέκεις με αυτήν, αν το κρίνεις απολύτως απαραίτητο. Έτσι θα μειώσεις την πιθανότητα σπασίματος της τρίχας σημαντικά.

 

6. Αν έχεις ιδιαίτερα ξηρά και δύσκολα στο ξεμπέρδεμα μαλλιά, προτού εφαρμόσεις το αντηλιακό, άπλωσε από τη μέση του μήκους των μαλλιών σου  μέχρι την άκρη ένα conditioner για μετά την ηλιοθεραπεία. Αυτό θα σου προσφέρει βαθιά, διαρκή ενυδάτωση.

 

7. Ξεδίψασε τα μαλλιά σου! Ακριβώς όπως απλώνεις στο δέρμα σου το after sun lotion, θα «ξεδιψάσεις» τα μαλλιά σου με σαμπουάν και conditioner με πλούσια ενυδατική δράση και εξειδικευμένη σύσταση,  που θα επανορθώσουν τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά.

 

8. Προτίμησε, όπως σε κάθε εποχή άλλωστε, το κρύο από το καυτό νερό στο λούσιμο. Ακόμη και όταν ξεπλένεις τη μάσκα ή το conditioner, ρύθμισε την θερμοκρασία του νερού όσο το δυνατόν στο πιο κρύο που αντέχεις. Τα μαλλιά σου θα το εκτιμήσουν!

 

9. Χρησιμοποίησε μια καλή μάσκα ή ένα leave in conditioner, πάντα σε συνδυασμό με τη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Τα μαλλιά σου θα ενυδατωθούν και θα τονωθούν άμεσα!

 

10. Προτίμησε τα εξειδικευμένα, κατάλληλα σαμπουάν για να φροντίσεις τα μαλλιά σου και δεν θα το μετανιώσεις. Αυτά τα σαμπουάν έχουν πιο πλούσια σύσταση  και στοχευμένη δράση. Μην διστάσεις ακόμη και να αλλάξεις μάρκα σαμπουάν!    

 

+1! Είσαι διακοπές, άσε λίγο στην άκρη τα εργαλεία styling που βασίζονται στη θερμότητα! Δώσε την ευκαιρία στα μαλλιά σου να ξεκουραστούν από το καθημερινό styling. Επικεντρώσου στην φροντίδα τους και βάλε την φαντασία σου να βρει υπέροχες ιδέες για νέα, καλοκαιρινά look, για επιμελώς ατημέλητες εμφανίσεις! Τα μαλλιά σου θα είναι υγιή και λαμπερά- ακριβώς όπως τα επιθυμείς.

 

Δες παρακάτω τα προϊόντα που πρέπει να έχεις στο νεσεσέρ σου για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο του καλοκαιριού.

Προστασία από τον ήλιο:

Kerastase_soleil_huile_sirene Aveda_suncareveil Schwarzkopf_Bonacure

 

Προϊόντα για μετά τη θάλασσα:

Kerastase_soleil_Apres Aveda_cleanser Schwarzkopf_Bonacure_after

 

Πηγή: Xanthi Hair Gallery

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?