Home / Family  / Μαγικά Χριστούγεννα με τα παιδιά!

Μαγικά Χριστούγεννα με τα παιδιά!

Κάντε αυτά τα Χριστούγεννα πιο μαγικά για τα παιδιά!

Τα παιδιά υπεραγαπούν τα Χριστούγεννα γιατί αποτελούν ίσως την πιο ευτυχισμένη στιγμή τους ζωής τους και όταν γίνονται ενήλικες ανακαλούν εκείνες τις παιδικές μνήμες που τους γεμίζουν με αίσθημα πληρότητας, συγκίνησης και ευτυχίας. Δείτε τρόπους λοιπόν για να κάνετε τα παιδιά να νιώσουν φέτος πιο έντονα τη μαγεία των Χριστουγέννων και να δημιουργήσετε για εκείνα αξέχαστες αναμνήσεις που θα τα συνοδεύουν γλυκά σε όλη τους τη ζωή! 

 

 

Φτιάξτε μαζί τα δώρα των Χριστουγέννων

Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να φέρνει τα δώρα, όμως τα παιδιά μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο των βοηθών του και μαζί με εσάς να τυλίξουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα με αγάπη. Καθώς θα έχετε ήδη αγοράσει τα δώρα για τα Χριστούγεννα, μπορείτε μαζί με τα παιδιά να τα βάλετε σε όμορφες συσκευασίες ή και να φτιάξετε μαζί κατασκευές ή χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες και να τα χαρίσετε σε φίλους, συμμαθητές των παιδιών και αγαπημένα σας πρόσωπα. Τα παιδιά σίγουρα θα το λατρέψουν!

 

 
Μαγειρέψτε μαζί

Φτιάξτε μαζί τα χριστουγεννιάτικα γλυκά και αφήστε τα παιδιά να αισθανθούν πως συμμετέχουν όσο ποτέ στις ετοιμασίες για τα φετινά Χριστούγεννα. Τα παιδιά αγαπούν να παίρνουν μέρος στις δουλειές των μεγάλων και πολύ παραπάνω αγαπούν να είναι και αυτά τμήμα των Χριστουγέννων. Εξηγήστε τους τι δουλειές θέλετε να κάνουν, όπως να σας βοηθήσουν με τις ζύμες, να ελέγξουν και εκείνα πόσο καλά ψήνονται τα μπισκότα και δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν μαζί σας αυτή τη διασκεδαστική εμπειρία. 

 

 

 

Διαβάστε χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Βρείτε τη θέση σας γύρω από το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, επιλέξτε βιβλία με όμορφες και γλυκές χριστουγεννιάτικες ιστορίες και διαβάστε τες μαζί τα παιδιά. Για να είναι ακόμη πιο μαγική η εμπειρία πάρτε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή γλυκίσματα που φτιάξετε μαζί και απολαύστε την ανάγνωση! 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!