Home / Good Life  / Art & Culture  / Μία έκθεση για τον φαντασμαγορικό κόσμο της Yayoi Kusama

Μία έκθεση για τον φαντασμαγορικό κόσμο της Yayoi Kusama

Μία έκθεση για τον φαντασμαγορικό κόσμο της Yayoi Kusama
Yayoi Kusama: ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ |ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ

9 Νοεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2019

Στις 9 Νοεμβρίου παρουσιάζεται η νέα δουλειά της Yayoi Kusama στη γκαλερί David Zwirner της Νέας Υόρκης. Η έκθεση θα περιλαμβάνει νέους πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, καθώς και την φαντασμαγορική εγκατάσταση, INFINITY MIRRORED ROOM – DANCING LIGHTS THAT FLEW UP TO THE UNIVERSE, 2019.

 

 

Η εικαστικός Yayoi Kusama.

Μία από τις πιο σημαντικές καλλιτέχνιδες του 21ου αιώνα, η Kusama, κατέχει μια μοναδική θέση μέσα στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης. Με επιρροές από την Pop art και τον μινιμαλισμό δημιούργησε ένα ιδιαίτερα προσωπικό έργο. Tα έργα της ξεχωρίζουν και αναπτύσσουν επαναλαμβανόμενα στοιχεία, όπως οι κουκίδες για να σκιαγραφήσουν τα μικροσκοπικά και μακροσκοπικά σύμπαντα.

 

Η έκθεση εισάγει νέους πίνακες από τη σειρά έργων My Eternal Soul. Τα έργα της εξερευνούν τις γραμμές και τις φόρμες, με τολμηρή χρωματική παλέτα που κινείται στα όρια της παράστασης και της αφαίρεσης. Η έκθεση πλαισιώνεται από τα έργα ζωγραφικής, ενώ το πάτωμα αποτελείται από σχεδόν εκατό διαφορετικά κομμάτια από ανοξείδωτο χάλυβα δημιουργώντας έναν μεγάλο, νέο αστερισμό. Οι θεατές θα περιβάλλονται από οργανικές μορφές που μοιάζουν με σύννεφα, των οποίων οι αντανακλάσεις θα ενισχύουν την εντύπωση της διαχρονικότητας και του άπειρου.

 

 

Μία έκθεση για τον φαντασμαγορικό κόσμο της Yayoi Kusama

 

 

Επιπλέον, στη σειρά έργων “Infinity Mirror Rooms” ανήκει και η εγκατάσταση All the Eternal Love I Have for the Pumpkins, που παρουσιάζεται από τις 12.10.19-31.01.2020 στο ICA Miami.

 

Μία έκθεση για τον φαντασμαγορικό κόσμο της Yayoi Kusama

 

 

Η avant-garde Γιαπωνέζα εικαστικός, Yayoi Kusama, είναι όπως η ίδια δηλώνει μια σύγχρονη “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”, με τη μόνη διαφορά πως η ίδια δημιουργεί τα θαύματα. Γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1929 και μετακόμισε στη Νεα Υόρκη το 1957, όπου θεωρήθηκε πρόδρομος της pop art επηρεάζοντας σημαντικούς εκπροσώπους της, όπως ο Andy Warhol. Ένα από τα δρώμενα που την έκαναν γνωστή στην καλλιτεχνική σκηνή, αλλά και στο ευρύ κοινό, ήταν όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 οργάνωσε μια σειρά από performances, στις οποίες ζωγράφιζε χρωματιστές βούλες πάνω στους γυμνούς συμμετέχοντες. Μια από αυτές, το Grand Orgy to Awaken the Dead (1969), πραγματοποιήθηκε στο MOMA, στην Νέα Υόρκη.

 

Αξιοσημείωτη είναι και η συνεργασία της με τον οίκο Louis Vuitton για τη δημιουργία μιας συλλογής ενδυμάτων με τα χαρακτηριστικά πουά μοτίβα (polka dots). Παλεύοντας με τις εμμονές της, η Kusama, έζησε εθελοντικά σε ψυχιατρική κλινική από νεαρή ηλικία και καθιερώθηκε καλλιτεχνικά με τις επαναλαμβανόμενες κουκκίδες της, αποτέλεσμα των νευρωτικών μηχανισμών, που απεικονίζονται σε όλα τα έργα της.

 

Μία έκθεση για τον φαντασμαγορικό κόσμο της Yayoi Kusama

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους:

www.davidzwirner.com

icamiami.org

 

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein