Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Μήπως για αυτό δεν αδυνατίζετε;

Μήπως για αυτό δεν αδυνατίζετε;

Μήπως για αυτό δεν αδυνατίζετε;
5 λόγοι που σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. 

Οι 4+1 αιτίες που δεν μπορείτε να αδυνάτισετε. 

 

Αιτία 1: Οι βλαβερές τοξίνες.

Ενδεχομένως δεν μπορείτε να χάσετε κιλά γιατί δεν έχει αποτοξινωθεί ο οργανισμός σας και οι βλαβερές ουσίες δρουν ανασταλτικά στο χάσιμο βάρους. Η λύση είναι να εφαρμόσετε ένα detox plan και να το τηρήσετε κατά γράμμα. 

 

 

Μήπως για αυτό δεν αδυνατίζετε;

 

 

Αιτία 2: Κάποιο πρόβλημα υγείας. 

Τα προβλήματα υγείας εμποδίζουν την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε. Ο υποθυρεοειδισμός για παράδειγμα μειώνει τον μεταβολικό ρυθμό με αποτέλεσμα να βάζετε βάρος χωρίς να τρώτε. Η λύση είναι να υποβάλλεστε όταν πρέπει σε εξετάσεις ώστε να ελέγχετε την κατάσταση της υγείας σας. 

 

Αιτία 3: Η έλλειψη ύπνου. 

Αν δεν κοιμάστε αρκετά ή αν ο ύπνος σας δεν είναι ποιοτικός, εμφανίζονται μία σειρά ορμονικών αλλαγών, οι οποίες οδηγούν στην αύξηση του αισθήματος πείνας και στην μείωση της ουσίας λεπτίνης που με τη σειρά της αναστέλλει την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Η λύση είναι φυσικά να αλλάξετε το πρόγραμμα του ύπνου σας και να ξεκουράζεστε περισσότερο. 

 

Αιτία 4: Δεν ασκείστε.

Εκτός από τη διατροφή που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση του λίπους, σημαντική είναι και η άσκηση. Ο απόλυτος συνδυασμός για την επίτευξη απώλειας βάρους είναι η διατροφή και η άσκηση. Η λύση είναι να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας μία μορφή αερόβιας άσκησης. Περπάτημα, χαλαρό τρέξιμο, αερόμπικ και χορός είναι κάποιες φυσικές δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση του μεταβολικού ρυθμού και στην απώλεια πόντων. 

 

Μήπως για αυτό δεν αδυνατίζετε;

 

 

Αιτία 5: Έχετε πάθει ψύχωση με το αδυνάτισμα. 

Εάν το να αδυνατίσετε σας έχει γίνει ψύχωση, τότε είναι καιρός να δείτε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και να οπλιστείτε με υπομονή. Όταν η επιθυμία σας να χάσετε βάρος μετατρέπεται σε ψύχωση, αυξάνονται τα επίπεδα στρες στον οργανισμό σας με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να χάσετε βάρος και να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η λύση είναι να αποβάλετε το στρες και να μην είστε ανυπόμονοι. 

 

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!