Home / Beauty  / #μένουμεσπίτι και κρατάμε απαλά και υγιή τα χέρια μας

#μένουμεσπίτι και κρατάμε απαλά και υγιή τα χέρια μας

#μένουμεσπίτι και κρατάμε απαλά και υγιή τα χέρια μας
Απαλά χέρια με 3 care tips. 

Επειδή τα χέρια μας αυτή την περίοδο έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ για περιποίηση, καθώς η χρήση των καθαριστικών σπιτιού αλλά και των αντισηπτικών και οινοπνεύματος (αν έχουμε βρει στα σούπερμαρκετ) είναι κάτι παραπάνω από έντονη συγκεντρώσαμε για εσάς κάποια hand care tips ώστε να προστατέψετε τα χέρια σας, να τα διατηρήσετε απαλά και να μην ταλαιπωρήσετε παραπάνω το δέρμα σας. 

 

#μένουμεσπίτι και κρατάμε απαλά και υγιή τα χέρια μας

 

 

#1 Βάζουμε πάντα γάντια για τις δουλειές του σπιτιού. 

Προσπαθούμε αφενός να μην το παρακάνουμε με τη χρήση καθαριστικών καθώς ερεθίζουν το δέρμα των χεριών μας που έχει γίνει πλέον ευαίσθητο και αφετέρου δεν ξεχνάμε να φοράμε πλαστικά γάντια όταν κάνουμε δουλειές στο σπίτι ή ακόμη κι όταν πλένουμε τα πιάτα. Τα γάντια προφυλάσσουν τα χέρια μας από τον περαιτέρω ερεθισμό δεδομένου ότι προστατεύουν τα χέρια μας από τα απορρυπαντικά. 

 

 

#2 Χρησιμοποιούμε αντισηπτικά με αιθανόλη. 

Η χρήση αντισηπτικών δεδομένης της κατάστασης επιβάλλεται όπως και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι για τουλάχιστον 20′. Αφού λοιπόν δεν μπορούμε να αποφύγουμε την χρήση αντισηπτικών προϊόντων προτιμούμε όσα περιέχουν αιθανόλη, καθώς το οινόπνευμα φαίνεται να είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα των χεριών μας σε σύγκριση με την ισοπροπανόλη ή την n-προπανόλη που περιέχουν άλλα αντισηπτικά σκευάσματα. 

 

 

#μένουμεσπίτι και κρατάμε απαλά και υγιή τα χέρια μας

 

 

#3 Δεν ξεχνάμε την κρέμα χεριών.

Η επιδερμίδα των χεριών μας φωνάζει “Βοήθεια”. Οπότε δεν παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε μία ενυδατική κρέμα για τα χέρια μας όσες φορές χρειάζεται μέσα στην ημέρα. Η κατάλληλη για εσάς κρέμα χεριών θρέφει το δέρμα, ενυδατώνει, καταπραΰνει και επανορθώνει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος με αποτέλεσμα πιο υγιή και όμορφα χέρια. 

 

Extra tip: Εντάξτε στην εβδομαδιαία beauty ρουτίνα σας μία μάσκα χεριών για πιο απαλά και ενυδατωμένα άκρα!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!