Home / Beauty  / Λούσιμο: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Λούσιμο: Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται;

Λούσιμο

Ανακαλύψαμε τις απαντήσεις σε ένα διαχρονικό ερώτημα που μας απασχολεί όλες, το λούσιμο και η συχνότητά του.

 

Πολλές πιστεύουν ότι το λούσιμο είναι μια διαδικασία που πρέπει να επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά, ίσως και κάθε μέρα. Η απάντηση ωστόσο βρίσκεται στη χρυσή τομή, δηλαδή στην αποφυγή υπερβολών. Επιπλέον, ο τύπος επιδερμίδας και μαλλιών παίζει καθοριστικό ρόλο στις ανάγκες λουσίματος που έχουν τα μαλλιά σας. Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος ζωής, η διατροφή και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε συμβάλλουν σημαντικά. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι 3 με 4 φορές την εβδομάδα θα ρυθμίσουν τη λιπαρότητα και θα σας χαρίσουν υγιή μαλλιά.

 

 

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά θα πρέπει να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο, ακόμα και αν πιστεύετε ότι αυτό θα φέρει τη λύση. Η τρίχα συνηθίζει τη συνεχή ενυδάτωση και ως αποτέλεσμα τα μαλλιά θα “λαδώνουν” την επόμενη κιόλας ημέρα. Θα πρέπει να τα αφήνετε να αναπνεύσουν και να όχι να τα “μπουκώνετε” με πολλά λαδάκια και υψηλές θερμοκρασίες.

 

 

Σημασία έχει ο τρόπος και όχι η συχνότητα. Αν το λούσιμο γίνεται με σωστό και κατάλληλο τρόπο, τότε η συχνότητα θα έρθει σε ένα φυσιολογικό αριθμό. Κάντε καλό μασάζ στις ρίζες για 3 λεπτά, επιλέξτε τα κατάλληλα σαμπουάν και μάσκες, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία δύο φορές. Μην εφαρμόζετε κάθε φορά λαδάκια ενυδάτωσης και επιλέξτε ένα κάθε φορά, για να μην επιβαρύνετε την τρίχα. Αν τα μαλλιά σας εξακολουθούν να είναι λιπαρά, τότε σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερη φροντίδα. Ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες και αντιδράει αλλιώς. Φάτε πολλά φρούτα και λαχανικά, αποφύγετε την έκθεση σε ρύπους και θερμοκρασίες και πιείτε πολύ νερό.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.