Home / Good Life  / Λαχταριστές συνταγές για σπιτικό παγωτό

Λαχταριστές συνταγές για σπιτικό παγωτό

spitiko pagoto cozyvibe taste
Οι πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές για σπιτικό παγωτό, χωρίς παγωτομηχανή.

Η πιο γευστική καλοκαιρινή αμαρτία, το δροσερό παγωτό είναι πραγματικά πανεύκολο να το φτιάξεις. Δες παρακάτω τις πιο εύκολες και γευστικές συνταγές για το δικό σου homemade παγωτό.

spitiko pagoto cozyvibe taste

Παγωτό Πραλίνα-Μπισκότο

Συστατικά:

2 κούπες κρέμα γάλακτος

2/3 φλιτζανιού σοκολατούχο γάλα

3/4 φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού

3/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

1 & 1/2 πακέτο μπισκότα Oreo

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ τοποθέτησε τη πραλίνα φουντουκιού, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τη βανίλια και ανάμειξέ τα εως ότου το μείγμα σου γίνει κρεμώδες και απαλό. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Έπειτα μετάφερέ το στην κατάψυξη για 45 λεπτά. Στην συνέχεια, αφαίρεσέ το από την κατάψυξη, τοποθέτησέ το σε ένα όμορφο πιάτο σερβιρίσματος και πρόσθεσε τα μπισκότα της αρεσκείας σου ή τα μπισκότα oreo, ελαφρώς θρυμματισμένα. Τέλος, άφησε το παγωτό και πάλι στην κατάψυξη μέχρι να καταψυχθεί πλήρως.

spitiko pagoto cozyvibe taste

Κλασσικό παγωτό Βανίλια

Συστατικά:

1 συσκευασία ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κούπες κρύα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακάτεψε το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, ανακάτεψε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος για περίπου 3 λεπτά. Με μια σπάτουλα ένωσε απαλά τα 2 μείγματα, δηλαδή την κτυπημένη κρέμα γάλακτος και το συμπυκνωμένο μείγμα γάλακτος. Έπειτα μετέφερε το τελικό μείγμα σε ένα ωραίο σερβίτσιο και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για 6 ώρες, μέχρι να παγώσει επαρκώς. Μπορείς να το σερβίρεις με πεντανόστιμα brownies.

spitiko pagoto cozyvibe taste

Παγωτό πραλίνα- φυστικοβούτυρο

Συστατικά:

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

1 συσκευασία ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο

1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού

1 φλιτζάνι chips φυστικοβούτυρου

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε καλά την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε το συμπυκνωμένο γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη πραλίνα φουντουκιού σε ένα άλλο μεγάλο μπολ. Στην συνέχεια, βάλε το δεύτερο μείγμα τα chips φυστικοβούτυρου και ανακάτεψέ τα. Τέλος, μετέφερε όλο το μείγμα στην κτυπημένη κρέμα γάλακτος και ομογενοποίησε απαλά. Βάλε το παγωτό σου σε ένα δοχείο και άφησέ το στην κατάψυξη για 6 ώρες ή περισσότερο μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως.

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?