Home / Cozyhome  / Λατρεύετε τη γαλλική αισθητική; Αυτά τα coffee table books θα σας ενθουσιάσουν!

Λατρεύετε τη γαλλική αισθητική; Αυτά τα coffee table books θα σας ενθουσιάσουν!

6+1 βιβλία για το γαλλικό στυλ διακόσμησης, που πρέπει να αποκτήσετε!

Αν λατρεύετε τη γαλλική διακόσμηση και φιλοσοφία ζωής, τα παρακάτω βιβλία θα αποτελέσουν για εσάς τη μεγαλύτερη έμπνευση! Σας προτείνουμε 6+1 coffee tables books, που πρέπει να διαβάσετε, φέρνοντας στους χώρους σας παριζιάνικο αέρα!

 

 

1.May I Come In?: Discovering the World in Other People’s Houses, Wendy Goodman

 

 

Η design editor Wendy Goodman μας παίρνει μαζί της στο εσωτερικό ξεχωριστών κατοικιών, με μοναδικό χαρακτήρα και στυλ διακόσμησης, τα οποία ξεχώρισε στα 30 χρόνια συνεχούς αναζήτησης του υψηλού design.  Στο βιβλίο “In May I Come In? ” επισκέπτεται 75 διαφορετικά σπίτια και “συλλαμβάνει” το πνεύμα και το πάθος των ιδιοκτητών τους. Κάθε παρουσίαση συνοδεύεται και από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, μεγάλο μέρος  του οποίου ανήκει στην ίδια, αυτή τη φορά σε ρόλο φωτογράφου.

 

 

2.French Interiors: The Art of Elegance, Christiane de Nicolay-Mazery

 

 

Η Christiane de Nicolay-Mazery, expert σε ό,τι αφορά τα έπιπλα και πιο συγκεκριμένα τις αντίκες στον οίκο δημοπρασιών Christies, μας “ξεναγεί”  σε πολυτελείς κατοικίες της Γαλλίας, μέσα από τις οποίες κάνει ουσιαστικά μια αναδρομή στο design περασμένων δεκαετιών, φτάνοντας στο σήμερα. Μέσα από 9 διαφορετικά κεφάλαια, αποτίει φόρο τιμής στην υψηλή γαλλική αισθητική και μας παρουσιάζει τις κατοικίας διάσημων Γάλλων, όπως οι Madeleine Castaing, Hubert de Givenchy, Yves Saint Laurent, Jacques Grange, François Joseph Graff και Pierre Bergé.

 

3. A Home in Paris: Interiors, Inspiration, Guillaume de Laubier

 

 

Γνωρίστε το μεγάλο εύρος της γαλλικής κουλτούρας και αισθητικής, μέσα από  αυτό το λεύκωμα, στο οποίο βλέπουμε το εσωτερικό 34 κατοικιών, που μας εμπνέουν με τη μοναδική αισθητική τους. Από κλασικό γαλλικό στυλ εποχής Λουδοβίκου, με σκαλιστούς καθρέφτες και κρυστάλλινους πολυελαίους, μέχρι άκρως μοντέρνα σκηνικά με γεωμετρικές φόρμες και έντονα χρώματα, oι κατοικίες που θα δείτε σε αυτό το βιβλίο, θα σας κάνουν να αναφωνήσετε από θαυμασμό!  

 

 

4.Peonies: Beautiful Varieties for Home & Garden,  Jane Eastoe

 

 

Ένας οδηγός αφιερωμένος στις παιώνιες, στο πιο κομψό λουλούδι, σύμφωνα με τους Γάλλους. Εξήντα συνολικά ποικιλίες, από εκείνες με το πιο έντονο άρωμα μέχρι αυτές που μπορούν να καλλιεργηθούν πιο εύκολα. Δείτε ευφάνταστους τρόπους συνθέσεων, ώστε να γίνουν κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού σας. 

 

 

5. French House Chic,  Jane Webster

Η Jane Webster, εδώ και 12 χρόνια είναι ιδιοκτήτρια του Chateau Bosgouet στη Νορμανδία, στο οποίο μετακόμισε με την οικογένειά της. Αυτό της έδωσε την ευκαιρία να μελετήσει σε βάθος το αυθεντικό γαλλικό στυλ. Το νέο της βιβλίο “French House Chic” ρίχνει κλεφτές ματιές σε ιδιωτικές κατοικίες της Γαλλίας, από διαμερίσματα του Παρισιού μέχρι πανέμορφες εξοχικές κατοικίες.  Ένα βιβλίο για επαναπροσδιορισμό του πώς θέλουμε ιδανικά να διαμορφώσουμε τον χώρο που κατοικούμε.

 

 

6.Haute Bohemians, Miguel Flores-Vianna

 

 

Ο φωτογράφος Miguel Flores-Vianna, έχει ταξιδέψει σε 4 ηπείρους, προκειμένου να “αιχμαλωτίσει” στον φακό του σχεδιαστές μόδας, αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, ιστορικούς τέχνης και interior designers, οι οποίοι κατοικούν σε πανέμορφες κατοικίες, από εξοχικά και παραθαλάσσια  bungalows, μέχρι  πολυτελή διαμερίσματα και παλάτια. Καθεμία από αυτές τις κατοικίες, αντικατοπτρίζει το στυλ και τον χαρακτήρα των ιδιοκτητών τους, αποδεικνύοντας πως ο χώρος μας είναι προέκταση της προσωπικότητάς μας.

 

 

6+1.Bibliostyle: How We Live at Home with Books, Nina Freudenberger, Sadie Stein and Shade Degges

 

 

Η interior designer Nina Freudenberger, o αρθρογράφος του New Yorker Sadie Stein και ο φωτογράφος του Architectural Digest Shade Degges, παρουσιάζουν τα αναγνώσματα που έχουν στη βιβλιοθήκη τους, αναγνώστες από όλον τον κόσμο, ανάμεσά τους οι  Larry McMurtry, Silvia Whitman,  Gay and Nan Talese και Emma Straub. Φωτογραφίες από σπάνιες συλλογές βιβλίων και πλούσιες βιβλιοθήκες, μας εμπνέουν για τη δημιουργία της δικής μας προσωπικής συλλογής.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath