Home / Beauty  / Λάδι καρύδας, το εξαιρετικό!

Λάδι καρύδας, το εξαιρετικό!

coconut oil cozyvibe wellness
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το θαυματουργό λάδι καρύδας.

Το λάδι καρύδας είναι ο σύμμαχός σου για αέρινη, λεπτή σιλουέτα, για λαμπερό, υγιές σώμα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με αμέτρητους τρόπους. Είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό,τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών σου.

Το οργανικό, έξτρα παρθένο λάδι καρύδας είναι φτηνό, πολύ υγιεινό και το άρωμα του μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του, διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό. Στην κοσμετολογία, είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

1. Ντεμακιγιάζ: 

Αν δεν αντέχεις την αίσθηση που αφήνει το λάδι στο πρόσωπό σου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο στα μάτια σου. Αφαιρεί τέλεια ακόμη και την πιο επίμονη μάσκαρα αρκεί να εμποτίσεις δύο βαμβάκια με λάδι, να τα ακουμπήσεις πάνω στα βλέφαρά σου για μερικά δευτερόλεπτα κι έπειτα να τρίψεις πολύ απαλά.

2. Τοπικά στα σπυράκια: 

Όπως είπαμε, το λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βάλε λάδι σε καθαρά δάχτυλα και ακούμπησε απαλά στο σημείο που έχεις σπυράκι. Καν ‘το δύο φορές τη μέρα και θα δεις να μειώνεται η εμφάνισή τους.

3. Λεύκανση δοντιών με λάδι καρύδας: 

Η τεχνική λέγεται oil pulling και, παρόλο που υπάρχει εδώ και χρόνια, έγινε περισσότερο γνωστή τα τελευταία δύο έτη, μέσα από την Gwyneth Paltrow.

4. Conditioner μαλλιών ενάντια στο φριζάρισμα: 

Ανάμειξε μια κούπα ζεστό νερό με δύο κουταλιές λάδι καρύδας και άπλωσέ το σε μήκη και άκρες. Χτένισε τα μαλλιά σου κατά μήκος και τύλιξε με μια πετσέτα για περίπου μια ώρα. Έπειτα πλύνε κανονικά τα μαλλιά σου και θα δεις πως έτσι μπορείς να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα αφού θα έχουν κλείσει τα λέπια της τρίχας.

5. Lip balm: 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ενυδατώσεις τα χείλη σου από το λάδι καρύδας! Άπλωσέ το πριν βάλεις το αγαπημένο σου κραγιόν για περίπου δύο λεπτά και έπειτα αφαίρεσε με μια χαρτοπετσέτα. 

6. Ενυδατικό σώματος: 

Μετά το ντους σε βρεγμένη επιδερμίδα άπλωσε λάδι καρύδας και θα έχεις και ωραία μυρωδιά και super απαλό αποτέλεσμα!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!