Home / Good Life  / Κώς: Το κοσμοπολίτικο νησί με την πλούσια ιστορία

Κώς: Το κοσμοπολίτικο νησί με την πλούσια ιστορία

Η Κώς καταφέρνει να συνδυάσει ρομαντισμό, διασκέδαση, απίστευτες παραλίες και εντυπωσιακά ιστορικά αξιοθέατα.

 

Η Κώς θα σε μαγέψει και θα σε ταξιδέψει. Θα σου προσφέρει τον συνδυασμό χαλάρωσης και διασκέδασης. Αποτελεί νησί με πλούσια ιστορία και αξιοθαύμαστα ιστορικά μνημεία, που θα σε κάνουν να θυμηθείς το μεγαλείο της χώρας μας. Παρακάτω θα ανακαλύψεις 5 λόγους που θα σε πείσουν ότι το συγκεκριμένο νησί μπορεί να σου χαρίσει τις διακοπές που ονειρεύεσαι για φέτος.

Το κοσμοπολίτικο κέντρο του νησιού με τα γραφικά δρομάκια κατακλύζεται από πλήθος κόσμου, καφετέριες, παραδοσιακές ταβέρνες και εμπορικά καταστήματα. Πάρκα, πλατείες και μεγάλοι δρόμοι “παντρεύουν” τις ομορφιές της φύσης με τις ανέσεις μιας πόλης. Η περιοχή των Εξαρχείων είναι ιδανική για διασκέδαση.

 

Τιγκάκι, Μαρμάρι, Μαστιχάρι, Άγιος Στέφανος, Άγιος Θεολόγος, Paradise, Κρητικοί, Ζουρούδης και Μύλος είναι κάποιες από τις πανέμορφες παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε. Κρυστάλλινα νερά, άγρια ομορφιά και χρυσές αμμουδιές.

Τα μνημεία που πρέπει να θαυμάσετε θα σας ταξιδέψουν σε παλαιότερες εποχές. Λεωφόρος με τους φοίνικες, Πλάτανος του Ιπποκράτη, Αρχαία πόλη της Κω, Κάστρο Νερατζιάς και Ασκληπιείο θεωρούνται must προορισμοί που θα εμπλουτίσουν τις διακοπές σας.

Κωμοπόλεις και ορεινά χωριά συνθέτουν μαγικά και γραφικά τοπία που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα εξής: Ζιπάρι, Ασφένδιος, Καρδάμαινα, Αντιμάχεια και Κέφαλος.

 

Τέλος, μη ξεχάσετε να γευτείτε την τοπική κουζίνα. Τα πιο φημισμένα παραδοσιακά φαγητά: Πιτταρίδια, στριφτή τηγανιτή τυρόπιτα, το τυρί με το κατακάθι του κρασιού και τα καττιμέρια.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.