Home / Men  / Κοσμήματα για άνδρες: To dande look που θα λατρέψετε

Κοσμήματα για άνδρες: To dande look που θα λατρέψετε

Ένα από τα πιο δυνατά trends του 2020.

Έχοντας καλωσορίσει επισήμως πια το 2020, υποδεχόμαστε όλα τα νέα, φρέσκα trends, που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας τη νέα σεζόν.

Ένα από τα στυλ που μπαίνουν δυναμικά στην αντρική μόδα είναι τα κοσμήματα, και μάλιστα εκείνα με πολύτιμους λίθους, που σίγουρα μπορούν να προσδώσουν στυλ σε κάθε εμφάνιση, μεταμορφώνοντάς σας σε σύγχρονους Δανδήδες.

Κι ενώ τα κοσμήματα θεωρούνταν έως σήμερα “προνόμιο” των γυναικών, φαίνεται ότι φέτος γίνεται μία δυναμική μετάβαση στην αντρική γκαρνταρόμπα, αποτελώντας must-have αξεσουάρ.

Καρφίτσες, clips και πρόσθετα τελειώματα σε γιακάδες και κολάρα, θα στρέψουν το βλέμμα μας επάνω στους άντρες, που θέλουν και ξέρουν να εντυπωσιάζουν.

Κάποτε τα μοτίβα των αντρικών κοσμημάτων σχετίζονταν μόνο με πολεμικά σύμβολα και νεκροκεφαλές, φέτος απλώνουν το ενδιαφέρον τους σε μία μεγαλύτερη και πιο ραφιναρισμένη γκάμα, με κεντρικό στοιχείο τους πολύτιμους λίθους, όπως το διπλό δαχτυλίδι από μαύρα διαμάντια της Βραζιλιάνας σχεδιάστριας Ara Vartanian, οι καρφίτσες από διαμάντια και σμαράγδια του Έλληνα σχεδιαστή κοσμημάτων Νίκου Κούλη ή τα διαμαντένια βραχιόλια της Messika, από τη συλλογή Move Titanium.

Διπλό δαχτυλίδι Ara Vartanian

Alta Sartoria Dolce & Gabbana show autumn/winter 2019

Το trend ανέδειξε και η πασαρέλα του Alta Sartoria show των Dolce & Gabbana, στο οποίο οι άντρες-μοντέλα περπάτησαν με καρφίτσες, πέρλες και χρυσούς σταυρούς, ενώ τα κοσμήματα που έκλεψαν πραγματικά τις εντυπώσεις, ήταν εκείνα που εμπνεύστηκαν οι σχεδιαστές από τον νατουραλιστικό πίνακα του Caravaggio, “Καλάθι με φρούτα”, αφού έμοιαζαν με αληθινά σύκα, ρόδια και σταφύλια, φτιαγμένα φυσικά από πολύτιμους λίθους.

Η μόδα έχει περάσει σε ένα στάδιο, όπου τα δύο φύλα έχουν την δυνατότητα να μοιράζονται κοινά στοιχεία στη ντουλάπα τους και τώρα πια και στα αξεσουάρ τους, καταρρίπτοντας προϋπάρχοντα στερεότυπα, τα οποία μέσα στο 2020 θα “ξεθωριάσουν” ακόμα περισσότερο.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath