Home / Good Life  / Art & Culture  / Κορυφαίες σκανδιναβικές σειρές στο Netflix

Κορυφαίες σκανδιναβικές σειρές στο Netflix

Κορυφαίες σκανδιναβικές σειρές στο Netflix
Μυστήριο, θρίλερ και αστυνομικές περιπέτειες σε σούπερ σκανδιναβικές σειρές που αξίζει να δεις στο Netflix.

Αξιόλογες σκανδιναβικές σειρές, κάποιες από αυτές μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε και ως τηλεοπτικά αριστουργήματα, που είναι διαθέσιμα στο Netflix.

 

Borgen, Συνωμοσίες Εξουσίας. 

Η δανέζικη εκδοχή του House of Cards. Μία εξαιρετική σειρά για την πολιτική και τα παιχνίδια εξουσίας που συνήθως εξελίσσονται σε θρίλερ. Στο επίκεντρο η πρωταγωνίστρια Birgitte Nyborg, που αναλαμβάνει να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας. Πολύ καλή παραγωγή, πλοκή και σενάριο χωρίς κενά και fillers. Επίσης, καταπληκτικές ερμηνείες και συνεχόμενες στιγμές αγωνίας που σου κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι Δανοί μεταφέρουν την αίγλη της μεγάλης οθόνης σε μία σειρά που σίγουρα θα σε κάνει να κολλήσεις.

 

 

 

Οι Φόνοι της Βαλχάλα.

Η παγωμένη και σκοτεινή Ισλανδία αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για ανεξιχνίαστους φόνους. Ένας ντετέκτιβ από το Όσλο επιστρέφει στην ισλανδική πρωτεύουσα για να βοηθήσει μια αστυνομικό στο κυνήγι ενός κατά συρροή δολοφόνου που σχετίζεται με μία μυστηριώδη φωτογραφία. Επιβλητική ατμόσφαιρα, ενδιαφέρον στόρι, ερμηνείες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ένα άγχος και ταυτόχρονα την ανάγκη για την λύση. Η σειρά είναι μίας σεζόν και αποτελείται από 8 επεισόδια.

 

 

Ο Άνεμος του Θανάτου.

Στην επίσης παγωμένη Φινλανδία μία ντετέκτιβ απόλυτα αφοσιωμένη στη δουλειά της αναλαμβάνει, ενώ μάλιστα πενθεί, να λύσει τους γρίφους φρικτών εγκλημάτων. Η αστυνομικός Σοφία Κάρπι ερευνά μία σειρά από φόνους και μπλέκεται σε επικίνδυνες περιπέτειες στο Ελσίνκι και άλλα μέρη της Ευρώπης. Η ενδιαφέρουσα σειρά αποτελείται από 2 κύκλους γεμάτους σασπένς και σκοτεινές αλλεπάλληλες εξελίξεις.

 

 

Θα Έρθει Εκείνη η Μέρα.

Οι Δανοί δημιουργοί μας προσφέρουν ακόμη μία σειρά -μίνι αυτή τη φορά- αποδεικνύοντας πως δεν έχουν αποκτήσει άδικα τη φήμη των καλών κινηματογραφιστών. Σε 3 μόλις επεισόδια αναπτύσσεται μία ιδιαίτερα συγκινητική και φρικιαστική ταυτόχρονα ιστορία, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, και εμείς προσδοκούμε με μανία την κάθαρση.  Το 1967, δύο αδέρφια από την Κοπεγχάγη, καταλήγουν σε ένα ορφανοτροφείο, όπου η βαναυσότητα του διευθυντή προκαλεί τα παιδιά να περάσουν στην αντεπίθεση.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!