Home / Beauty  / Κομμωτήριο στο σπίτι: 3+1 μάσκες με υλικά από την κουζίνα μας

Κομμωτήριο στο σπίτι: 3+1 μάσκες με υλικά από την κουζίνα μας

Ποιος είπε ότι δε γίνεται να διατηρήσουμε υγιή τα μαλλιά μας;

Κι αφού οι επόμενες εβδομάδες πρόκειται να μας βρουν όλες στο σπίτι και άρα μακριά από το κομμωτήριο, πρέπει να βρούμε τρόπους, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας λαμπερά και υγιή.

 

Οι φυσικές μάσκες από βρώσιμα υλικά είναι η καλύτερη και πιο εύκολη λύση, αποτελώντας παράλληλα έναν δημιουργικό τρόπο για να απασχοληθούμε.

 

Ακολουθούν 3+1 μάσκες για διαφορετικές ανάγκες των μαλλιών μας, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόζουμε όσο συχνά θέλουμε. Το σίγουρο είναι ότι όταν περάσει αυτή η δύσκολη φάση, θα εμφανιστούμε και πάλι με λαμπερά και υγιή μαλλιά.

 

1.Λεμόνι, ξίδι και νερό για  λαμπερά μαλλιά χωρίς κόμπους και διατήρηση του χρώματος.

Θα χρειαστείτε ¾ νερό από το μπουκάλι με ψεκαστήρα, που θα φιλοξενήσει το σπρέυ,  ¼ λεμόνι και ξίδι.  Ψεκάζετε σε στεγνά μαλλιά, αφήνετε τη λοσιόν να δράσει  20 λεπτά κι έπειτα λούζεστε. Εφαρμόστε  1 φορά την εβδομάδα και τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά, δυνατά και όμορφα, χωρίς να μπερδεύονται.

 

2.Μέλι, ελαιόλαδο και γάλα για θρέψη της τρίχας σε βάθος, όγκο και τόνωση.

Θα χρειαστείτε μία κουταλιά της σούπας μέλι, ½ κούπα γάλα (κατά προτίμηση φρέσκο) και  2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και αφού αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι  και ανακατεύετε με ένα πιρούνι πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν. Τέλος, προσθέτετε και τις δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δημιουργείτε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνετε σε βρεγμένα μαλλιά και τυλίγετε με μία πετσέτα για 15 λεπτά. Λούζεστε ξανά με χλιαρό νερό, ώστε να αφαιρεθεί οποιοδήποτε υπόλειμμα.

 

 

3. Γάλα, μέλι και μπανάνα για μαλλιά που ισιώνουν μόνα τους.

Θα χρειαστείτε αρκετό γάλα, λίγες κουταλιές μέλι και 1 μικρή μπανάνα. Ρίξτε το γάλα σε ένα βαθύ δοχείο, προσθέστε όσες κουταλιές μέλι χρειαστούν ώστε το μείγμα να γίνει κολλώδες και στη συνέχεια πολτοποιήστε μέσα στο υπάρχον μείγμα μια ώριμη μπανάνα. Εφαρμόστε 1 φορά την εβδομάδα πριν το λούσιμο σε όλα τα μαλλιά και τυλίγετε με πετσέτα.  Σύντομα θα δείτε τα μαλλιά σας να ισιώνουν φυσικά.

 

3+1.Με αγγούρι, γιαούρτι, μέλι και ξίδι για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας

Θα χρειαστείτε: ¼ ενός αγγουριού, μισό κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κοφτή κουταλιά της σούπας ξίδι. Ξεφλουδίστε το αγγούρι και ρίξτε το στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το μέλι και το ξίδι. Χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως. Απλώστε σε στεγνά μαλλιά και κάντε για λίγα λεπτά μασάζ στις ρίζες του τριχωτού του κεφαλιού, αφήνοντας έπειτα τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε και λουστείτε με χλιαρό προς κρύο νερό.

 

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath