Home / Family  / Κολύμβηση: Όλα τα θετικά της για τα παιδιά

Κολύμβηση: Όλα τα θετικά της για τα παιδιά

Τι μπορεί να προσφέρει η κολύμβηση στα παιδιά σας;

 

Από τα ιδανικότερα αθλήματα τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες, η κολύμβηση. Σύμφωνα με γιατρούς και παιδαγωγούς μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τη ψυχοσωματική ανάπτυξη του. Κάθε ένας από εμάς γεννιέται με μια φυσική προδιάθεση για το νερό, γεγονός που κάνει τα παιδιά να έχουν πολύ καλή σχέση με το υδάτινο στοιχείο. Η ηλικία των 4 θεωρείται η καλύτερη για την έναρξη της ενασχόλησης με το συγκεκριμένο άθλημα.

 

 

Καρδιά, αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα είναι αυτά που ευνοούνται περισσότερο. Το νερό έχει μια ιδιαίτερη επίδραση στα παραπάνω όργανα, τα οποία και ενδυναμώνει σημαντικά. Οι μύες του παιδιού δυναμώνουν και ισχυροποιείται η σπονδυλική στήλη, καθώς είναι ένα άθλημα που χρειάζεται όλους τους μυς σε εγρήγορση. Μαθαίνουν τη σημασία της άθλησης, αποκτώντας υγιείς συνήθειες που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους.

 

 

Όσον αφορά τη ψυχική του υγεία τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα από όσο φανταζόμαστε. Το παιδί κοινωνικοποιείται, εκτονώνεται, μαθαίνει την ταυτότητα του, όρια, την αξία της πειθαρχίας και της ισορροπίας και θέτει στόχους. Ανεξαρτητοποιείται, αντιμετωπίζει τους φόβους του και μαθαίνει να διαχειρίζεται καταστάσεις. Νιώθει μεγάλη χαρά και χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό του. Αν σκέφτεστε πιο άθλημα να ακολουθήσει το παιδί σας η κολύμβηση κρύβει όλες τις απαντήσεις.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.