Home / Beauty  / Κεφάλαιο σπυράκια: Τι φανερώνουν τα σημεία στα οποία εμφανίζονται;

Κεφάλαιο σπυράκια: Τι φανερώνουν τα σημεία στα οποία εμφανίζονται;

Η “χαρτογράφηση” του προσώπου μας δείχνει πολλά!

Πόσες φορές δεν έχουμε ξυπνήσει, αντικρίζοντας εκείνο το ενοχλητικό σπυράκι στο πρόσωπό μας, που νομίζουμε ότι χαλάει όλη την εικόνα μας;

 

Κι αν μας φαίνεται αδιανόητο ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ την εφηβική ηλικία βγάζουμε ακόμα σπυράκια, σίγουρα η ξαφνική εμφάνισή τους δεν είναι τυχαία.

 

Τι μας δείχνει, λοιπόν, το σημείο του προσώπου στο οποίο βγαίνουν κάθε φορά;

 

Ας δούμε τι μας αποκαλύπτει το ίδιο μας το πρόσωπο, για πολλά θέματα του οργανισμού μας, που δε φανταζόμασταν:

 

 

Σπυράκια στο μέτωπο

Ναι, έχουμε ακούσει ότι η φράντζα και ο ιδρώτας που αναπτύσσεται σε συνδυασμό με τα προϊόντα styling, είναι μια βασική αιτία για τα σπυράκια στο μέτωπό μας. Σίγουρα, όμως, δεν είναι η μοναδική. Τα σπυράκια στο μέτωπο είναι ένδειξη προβλημάτων που σχετίζονται με το στομάχι και την πέψη. Η κατανάλωση υγρών (νερό, τσάι, χυμοί κλπ) είναι απαραίτητη, καθώς και αντιοξειδωτικών, όπως λεμόνια και φρούτα του δάσους.

 

 

Σπυράκια στη μύτη

Το σημείο της μύτης σχετίζεται με τη λειτουργία της καρδιάς και άρα με το άγχος και το στρες. Ο επαρκής και ήρεμος ύπνος βοηθάει στην εσωτερική ηρεμία μας και άρα βελτιώνει και την όψη του προσώπου μας, μειώνοντας τις πιθανότητες να εμφανίσουμε σπυράκια.

 

 

 

 

Σπυράκια στο αριστερό μάγουλο

Κι αν σας φαίνεται περίεργο που διαχωρίζουμε το δεξί από το αριστερό μάγουλο, μάθετε ότι είναι εντελώς διαφορετικές οι αιτίες που τα σπυράκια εμφανίζονται σε κάθε μεριά αντίστοιχα. Το αριστερό μας μάγουλο σχετίζεται με το αναπνευστικό μας σύστημα, τις αλλεργίες που εμφανίζουμε, το κάπνισμα κ.α. Το καθαρό οξυγόνο και η αποφυγή του καπνού βοηθούν στο να βελτιώσουμε τον τρόπο που αναπνέουμε και άρα το πώς δείχνουμε.

 

 

Σπυράκια στο δεξί μάγουλο

Η δεξιά πλευρά του προσώπου μας έχει να κάνει με το αναπαραγωγικό μας σύστημα και άρα με ορμονικές διαταραχές, όπως πολυκυστικές ωοθήκες κ.α Είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και φολικό οξύ. Το maca root είναι μια περουβιανή ρίζα όπως το ginger, που τη βρίσκουμε σε μορφή σκόνης και μπορούμε να την προσθέσουμε σε σαλάτες, smoothies, γιαούρτι κ.α και κάνει πολύ καλό στη ρύθμιση ορμονικών λειτουργιών.

 

Σπυράκια στο πιγούνι

Συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ενώ εμφανίζονται συνήθως δύο και τρία μαζί. Το σημείο του πιγουνιού έχει να κάνει με τη δυσκοιλιότητα και τα εντερικά προβλήματα. Το μυστικό είναι να αποφεύγουμε το έτοιμα και συσκευασμένα φαγητά, τη ζάχαρη και τα κορεσμένα λιπαρά.

 

Aκούστε το πρόσωπό σας και προσπαθήστε να το βοηθήσετε!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath