Home / Lifestyle  / Κατερίνα Καβακλόγλου: “Είναι τα μάτια μας που δίνουν περιεχόμενο στην εικόνα”

Κατερίνα Καβακλόγλου: “Είναι τα μάτια μας που δίνουν περιεχόμενο στην εικόνα”

H Kατερίνα Καβακλόγλου καταφέρνει μέσα από το προσωπικό της Instagram account να “μιλάει” με τις μοναδικές εικόνες της, συνδυάζοντας την αγάπη της για τη μόδα, το design και τα ταξίδια.  Mε έμφυτο το γονίδιο της φωτογραφίας, μας μεταφέρει διαδικτυακά τη δική της οπτική για τα πράγματα, καταφέρνοντας να μετατρέψει τις μικρές καθημερινές στιγμές της ζωής της σε ένα πολύ ξεχωριστό Insta-journal. Είμαι σίγουρη, ότι μόλις κάνατε follow. Inspo overload!

 

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο ενεργά με τα social media και τι ήθελες εξαρχής να προβάλεις μέσα από το Instagram account σου;

Ασχολούμαι με την φωτογραφία από πολύ νεαρή ηλικία, λόγω της οικογενειακής επιχείρησης Repella Photostore. Στο Instagram βρήκα τον χώρο να επικοινωνήσω τις δύο μεγάλες αγάπες μου, τη φωτογραφία και τη μόδα μέσα από το feed του λογαριασμού μου, που είναι ένα ρεαλιστικό journal της καθημερινότητάς μου.

 

 

Η κλίση σου στη φωτογραφία είναι εμφανής. Έχοντας μαμά φωτογράφο, σε ποιον βαθμό επηρεάστηκε η ματιά σου;

H μαμά μου είναι εξαιρετική φωτογράφος με τεχνικές και καλλιτεχνικές αρετές. Η δουλειά της είναι έμπνευση και οδηγός. Μέσα από τη δουλειά της αγάπησα ιδιαίτερα τα ’80s και ’90s.

 

 

 

Συμμετρίες και minimal αισθητική χαρακτηρίζουν τις εικόνες σου. Πώς θα περιέγραφες εσύ η ίδια την αισθητική σου;

Διαχρονική, fast-forward, αισιόδοξη.

 

 

Τι σημαίνει μόδα για εσένα και πόσο ορίζει τις καθημερινές επιλογές σου;

Η μόδα για μένα είναι πεδίο δημιουργίας και καθημερινή πηγή χαράς. Αγαπώ τα χρώματα, τα υφάσματα, τις γραμμές και την κατασκευαστική αρτιότητα. Αγαπώ τη δυνατότητα αλλαγής και την ελευθερία της.

 

 

 

Διατηρείς και το δικό σου fashion brand, KVK.studios. Μίλησέ μας γι’ αυτό και τη φιλοσοφία του.

To KVK studios απευθύνεται σε ένα ελεύθερο πνεύμα, γοητευτικό, αισθησιακό και αβίαστα κομψό, με διαχρονικό φυσικό στυλ. Οι προτάσεις μας στυλιζάρουν την καθημερινότητα και της προσδίδουν αισθητική που «βλέπει» στο μέλλον. Ξεκινήσαμε με ένα best seller, το tracksuit μας και συνεχίσαμε με τα Fisherman Shoes, τα πιο μοντέρνα παπούτσια του καλοκαιριού, σε συνεργασία με την Essiot. Τα επόμενα drops μας είναι έτοιμα! Stay tuned! 

 

 

Τι σε ενοχλεί στο σημερινό Instagram και τι λατρεύεις;

Με ενοχλεί η ψεύτικη τελειότητα, τη βρίσκω πραγματικά αδιάφορη. Ακόμα περισσότερο με ενοχλεί οποιαδήποτε έκφραση μίσους. Είναι αδιανόητα σκληρό και μολυσματικό το διαδικτυακό μίσος. Λατρεύω την υψηλή αισθητική των ανθρώπων της μόδας, και σε άλλα accounts αγαπώ το χιούμορ και την πρωτοτυπία της ανεμελιάς.

 

 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δημιουργείς περιεχόμενο, το οποίο έχει διαρκώς να πει πράγματα και να εκφράσει το κάτι διαφορετικό; Από πού εμπνέεσαι;

Ακολουθώ πάντα το motto της Diane Vreeland, “The eye has to travel”. Τα ταξίδια αυτά μπορεί να είναι αληθινά, σε ευρωπαϊκές πόλεις (pre-Covid) ή ελληνικά νησιά, αλλά και στην καθημερινή διαδρομή μου σπίτι- δουλειά στη Θεσσαλονίκη. Είναι τα μάτια μας που δίνουν περιεχόμενο στην εικόνα.

 

 

 

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί αυτή η δυνατή σχέση με το κοινό σου και ποιοι οι στόχοι σου για το άμεσο μέλλον;

Αγαπώ πολύ τους followers μου, ανταλλάσσουμε καθημερινά ιδέες, μηνύματα και συμβουλές. Αυτό που με συνδέει μαζί τους είναι η ειλικρίνεια. Οι εικόνες μου είμαι εγώ και η ζωή μου. Αυτήν τη στιγμή εργάζομαι σε δύο  projects για την σεζόν που έρχεται, θα είναι μια πολύ δημιουργική και διαδραστική νέα χρονιά!

 

 

Αν ανοίξει κανείς την ντουλάπα σου τώρα, τι κομμάτια θα βρει κυρίως;

Μία λέξη χαρακτηρίζει την ντουλάπα μου φέτος και αυτή είναι η άνεση. Φοράω ψηλόμεσα φαρδιά τζιν με στενά 90s tank-tops, oversized λευκά πουκάμισα και σορτς και τα συνδυάζω με τα αγαπημένα μου Fisherman sandals KVK x ESIOT .

 

 

 

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση για αυτό το καλοκαίρι;

Τα μεταξωτά slip dresses για τα βράδια των διακοπών.

 

 

Ένα κομμάτι που αγόρασες πρόσφατα και ήταν «έρωτας με την πρώτη ματιά»;

Ένα ζευγάρι vintage Fendi ψηλοτάκουνα πέδιλα.

 

 

Έχεις σχεδιάσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές; Ιδανικός προορισμός;

Η Σίφνος είναι το νησί που επιστρέφω κάθε χρόνο. Αγαπώ τον κάθε της τόπο, την κάθε της θάλασσα, την κάθε της ώρα. Η Σίφνος είναι ο ιδανικός μου προορισμός.

 

 

 

Η ρουτίνα ομορφιάς σου; Υπάρχει κάτι που δεν παραλείπεις ποτέ;

Στην ρουτίνα ομορφιάς είμαι “στρατιώτης”. Καθαρίζω το πρόσωπό μου σχολαστικά και με καλά προϊόντα, φοράω κρέμες, λάδια, μάσκες, τα πάντα. Αγαπώ τα περιποιημένα νύχια και το μαύρισμα αλλά με προσοχή.

 

 

Που θα σε βρει κανείς στην πόλη; Αγαπημένα στέκια;

Είμαι espresso-addict και γι’ αυτό συχνάζω σε μαγαζιά με καλό καφέ. Αγαπώ το “Piece Of Cake” και το “Father”, και όσο τίποτα άλλο τα κουλούρια του φούρνου Μπακόλα. Τα βράδια προτιμώ το “Vogatsikou 3” και το “Local”.   

 

 

Το μότο σου και μια ευχή για το μέλλον.

Of all the liars in the world, sometimes the worst are our own fears.

Μας εύχομαι πολλά, ασφαλή, μακρινά ταξίδια, σύντομα!

 

 

 Μore inspo:

@katekavakloglou @kvk.studios

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath