Home / Family  / Κανόνες ασφαλείας που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας!

Κανόνες ασφαλείας που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας!

Κανόνες ασφαλείας που πρέπει να διδάξουν όλες οι μαμάδες στα παιδιά!

5+1 χρήσιμοι κανόνες ασφαλείας που οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε διάφορες καταστάσεις και να είναι πάντοτε ασφαλή. 

 

 

 

 

Πρέπει να λέω και ”όχι”!

Δεν χρειάζεται να είμαι πάντα ευγενικός. Αν κάποιος με τρομάξει και με κάνει να νιώσω άβολα μπορώ να πω ”όχι” . Δεν πειράζει αν πω ”όχι” σε συνομήλικο ή ακόμη και ενήλικα αν αισθάνομαι πως αυτό πρέπει να κάνω! 

 
Γνωρίζω απ’έξω τα στοιχεία μου.

Γνωρίζω απ’έξω τα στοιχεία μου όπως το όνομα και το επίθετό μου, τη διεύθυνσή μου, τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου των γονιών μου. 

 
Αν ποτέ χαθώ…

Αν ποτέ χάσω τη μαμά μου ή τον μπαμπά μου σε δημόσιο χώρο πρέπει να μείνω ακίνητος και να φωνάξω δυνατά ότι τους έχασα. Αν πάλι δω κοντά μια μαμά με παιδιά πηγαίνω σε εκείνη και λέω πως ψάχνω τους γονείς μου. 

 

Δεν κρατώ μυστικά από τους γονείς μου. 

Δεν κρατάω ποτέ μυστικά από τους γονείς μου και ξέρω πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μου πει να κρατήσω κάποιο μυστικό. Κανείς δεν πρέπει να ζητά από ένα παιδί να κρατά μυστικά από τους γονείς του, ειδικά αν έχουν να κάνουν με το σώμα του.  

 
Δεν φεύγω ποτέ χωρίς άδεια. 

Πάντα ενημερώνω τους γονείς μου και ζητάω άδεια για να πάω κάπου και να κάνω κάτι που θέλω. Αν δεν ενημερώσω και δεν γνωρίζουν οι γονείς μου τι θέλω να κάνω, δεν πηγαίνω πουθενά. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!