Home / Wellness  / Health  / Κανέλα, η θαυματουργή: Από τι σε προστατεύει;

Κανέλα, η θαυματουργή: Από τι σε προστατεύει;

Κανέλα, η θαυματουργή: Από τι σε προστατεύει;
Από ποιες ασθένειες σε προστατεύει η κανέλα και γιατί είναι τόσο ευεργετική; 

Η ιδιαίτερη γεύση της, το άρωμα και οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες την κατατάσσουν στα πιο νόστιμα και ωφέλιμα καρυκεύματα για την υγεία και την σιλουέτα σου. Από τι σε προστατεύει η κανέλα και γιατί να την εντάξεις στη διατροφή σου; 

 

Κανέλα, η θαυματουργή: Από τι σε προστατεύει;

 

 

Από την παχυσαρκία. 

Η κανέλα συμβάλλει στην απώλεια βάρους και την αύξηση του μεταβολισμού, για αυτό τον λόγο είναι ένα μπαχαρικό σημαντικό ακόμη και για τον έλεγχο του βάρους. Ο γρήγορος μεταβολισμός βοηθά στην καύση πολλών θερμίδων και άρα στην απώλεια βάρους, απομακρύνοντας τον οργανισμό από την παχυσαρκία και τις δυσάρεστες συνέπειές της.

Για ακόμη πιο γρήγορο μεταβολισμό δοκίμασε κανέλα Κεϋλάνης. Είναι γνωστή για τις λιποδιαλυτικές, θερμαντικές και τονωτικές της ιδιότητες και μπορείς να την προσθέσεις στα ροφήματα, το πρωινό σου αλλά και το φαγητό σου. 

 

Από τον καρκίνο. 

Η κανέλα είναι σούπερ αντιοξειδωτική. Οι detox ουσίες της αποδυναμώνουν τις ελεύθερες ρίζες μειώνοντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Η αντιοξειδωτική της δράση όμως έχει και άλλες προεκτάσεις στην υγεία μας. Προστατεύει από τις φλεγμονές και τη γήρανση της επιδερμίδας. 

 

Από το Πάρκινσον. 

Σύμφωνα με μελέτες η κανέλα προστατεύει από τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Πιο χαρακτηριστικές είναι το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ, στις οποίες παρατηρείται προοδευτική απώλεια της δομής ή της λειτουργίας των κυττάρων. 

 

Από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου σε όλο τον πλανήτη. Η κανέλα δεν είναι μόνο ικανή να δώσει γεύση και άρωμα στο φαγητό, το γλυκό ή σε ροφήματα. Σε προστατεύει από καρδιοπάθειες, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισής τους. Πιο συγκεκριμένα, μειώνει τα επίπεδα της “κακής” LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, καθιστώντας σταθερή την “καλή” χοληστερόλη.  

Τέλος, η κανέλα βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, γεγονός που προφυλάσσει από τον διαβήτη, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως το έμφραγμα. 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!