Home / Good Life  / Καβάλα: Μια αρχόντισσα στη Μακεδονία

Καβάλα: Μια αρχόντισσα στη Μακεδονία

Καβάλα: Μια αρχόντισσα στη Μακεδονία
Απόδραση στην πανέμορφη Καβάλα. 

Συνδυασμός βουνού και θάλασσας, γραφικότητα και σύγχρονο αστικό τοπίο, αρχαιολογικές περιηγήσεις αλλά και ζωντανός παλμός χαρακτηρίζουν την όμορφη πόλη της Καβάλας. Θα σας κερδίσει μόλις φτάσετε, καθώς αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς στη βόρεια Ελλάδα. Η προνομιακή τοποθεσία της -είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του όρους Σύμβολο, με θέα στη θάλασσα- και η γοητευτική της αρχιτεκτονική είναι στοιχεία, που της χαρίζουν μοναδική ομορφιά και ταυτότητα, αποτελώντας έναν ονειρεμένο προορισμό για όλο τον χρόνο. 

 

Καβάλα: Μια αρχόντισσα στη Μακεδονία

Καβάλα: Μια αρχόντισσα στη Μακεδονία

 

 

Εξερευνήστε τα ταβερνάκια και τα παλιά καφενεία της πόλης, δοκιμάστε φρέσκους ψαρομεζέδες και άλλες νοστιμιές και απολαύστε τον καφέ σας δίπλα στη θάλασσα ή απλά κάντε μία όμορφη βόλτα με την παρέα σας. 

 

Καβάλα: Μια αρχόντισσα στη Μακεδονία

 

 

Ανακαλύψτε την πανέμορφη Παλιά Πόλη της Καβάλας, που θα σας κερδίσει χάρις στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της και τα σπίτια με ξύλινους εξώστες και ανεβείτε στην κορυφή για να θαυμάσετε τη πανοραμική θέα στο γαλάζιο.

 

 

Επισκεφθείτε επίσης, την πόλη των Φιλίππων, κοντά στην Καβάλα, καθώς είναι ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ανατολικής Μακεδονίας.

 

 

 

www.visitkavala.gr

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!