Home / Cozyhome  / Κήπος αφιερωμένος στα θύματα του COVID ανοίγει στο Λονδίνο

Κήπος αφιερωμένος στα θύματα του COVID ανοίγει στο Λονδίνο

park a
Τη δημιουργία ενός νέου, δημόσιου κήπου στο Queen Elizabeth Olympic Park, αφιερωμένου στη μνήμη των θυμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου.

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Sahiq Khan, “αυτός ο προσβάσιμος από όλους κήπος θα είναι μια μόνιμη υπενθύμιση των ζωών που χάθηκαν, ένας φόρος τιμής σε κάθε έναν που εργάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ένα σύμβολο του πώς οι Λονδρέζοι συσπειρώθηκαν για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο”.

 

Ο κήπος σχεδιάζεται από τη βραβευμένη ομάδα αρχιτεκτονικής τοπίου και design The Edible Bus Stop, το επίσης βραβευμένο γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Davies White και τον οργανισμό Rosetta Arts.

 

 

Ο κήπος θα αναπτύσσεται σε τρεις δακτυλίους, με 33 ανθοφόρα δέντρα, στο βόρειο τμήμα του πάρκου Queen Elizabeth Olympic Park.

Αντιπροσωπεύοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στα αντίστοιχα δημοτικά διαμερίσματα του Λονδίνου, ο κήπος αναμένεται να ανοίξει για το κοινό την ερχόμενη άνοιξη.

 

park b

Queen Elizabeth Olympic Park, Photo courtesy of Queen Elizabeth Olympic Park

 

Το Queen Elizabeth Olympic Park, το οποίο δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένα από τα 10 πιο δημοφιλή πάρκα του Λονδίνου, μέσα από δημόσια ψηφοφορία που διεξήγαγε η Keep Britain Tidy.

 

Τα ανθοφόρα δέντρα επιλέχθηκαν ως επίκεντρο του κήπου, καθώς η φετινή περίοδος ανθοφορίας συνέπεσε με την έναρξη του πρώτου εγκλεισμού στη Βρετανία. Η φύτευση θα γίνει στις αρχές του 2021, σε συνεργασία με το National Trust του Ηνωμένου Βασιλείου και το Bloomberg.

 

Κεντρική φωτογραφία: Queen Elizabeth Olympic Park, Photo courtesy of Queen Elizabeth Olympic Park

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin