Home / Lifestyle  / Κέιτ Μπλάνσετ, η εκθαμβωτική και πολυβραβευμένη Χολιγουντιανή ηθοποιός

Κέιτ Μπλάνσετ, η εκθαμβωτική και πολυβραβευμένη Χολιγουντιανή ηθοποιός

Κέιτ Μπλάνσετ, η εκθαμβωτική και πολυβραβευμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι μια από τις πιο γοητευτικές και περιζήτητες ηθοποιούς του κόσμου. Η εκλεπτυσμένη ομορφιά της και η υποκριτική της πορεία την κατατάσσουν στις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

 

H Αυστραλή ηθοποιός είναι μόλις μια από τους έξι ηθοποιούς που κέρδισε βραβείο Όσκαρ και για πρωταγωνιστικό αλλά και για υποστηρικτικό ρόλο. Μάλιστα είναι  η μοναδική Αυστραλή ηθοποιός που έχει βραβευθεί με δυο αγαλματίδια της Ακαδημίας. Η ερμηνεία της στην ταινία «Ιπτάμενος Κροίσος» του Μάρτιν Σκορσέζε της χάρισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ο ρόλος της στην ταινία του Γούντι Άλεν «Θλιμμένη Τζάσμιν» της χάρισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

 

 

Γεννημένη στις 14 Μαΐου 1969 στην Μελβούρνη, η Κέιτ Μπλάνσετ είναι ένα κράμα σκωτσέζικων, αγγλικών και γαλλικών ριζών. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και υποκριτική στο Διεθνές Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης του Σίδνεϋ.

 

Η υποκριτική της πορεία ξεκίνησε στο θέατρο το οποίο αγαπά ιδιαίτερα. Έπειτα συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες και το 1997 οι ερμηνείες της στις ταινίες «Oscar and Lucinda» και «Elizabeth» την έκαναν ευρέως γνωστή στον χώρο του κινηματογράφου.

 

Ακολούθησαν πολλοί και διαφορετικοί ρόλοι σε ταινίες οι οποίες την έχουν κατατάξει στις πιο επιτυχημένες και ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς της γενιάς της. Μερικές από τις πιο σπουδαίες στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι μεταξύ άλλων «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ», «Little Fish», «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και το «Ημερολόγιο ενός σκανδάλου».  

 

 
Προσωπική ζωή.

Η γοητευτική ηθοποιός κρατά χαμηλό προφίλ σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή. Το 1997 παντρεύτηκε τον θεατρικό συγγραφέα Άντριου Άπτον με τον οποίο απέκτησε τρεις γιους, τον Ντάσιελ Τζον, τον Ρόμαν Ρόμπερτ και τον Ιγκνάτιους Μάρτιν. Το ζευγάρι το 2015 υιοθέτησε και μια κόρη την μικρή Έντιθ Βίβιαν Πατρίτσια. Όπως έχει δηλώσει και η ηθοποιός, εκείνη και ο σύζυγός της ήθελαν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι από τότε που ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

 

Από το 2008 η Κέιτ Μπλάνσετ ζει με την οικογένειά της στο Σίδνεϋ, απόφαση που πήρε καθώς ανέλαβε με τον σύζυγό της τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου της αυστραλιανής πρωτεύουσας.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!