Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Κάνεις δίαιτα; Δες ποιον καφέ να πιεις

Κάνεις δίαιτα; Δες ποιον καφέ να πιεις

Κάνεις δίαιτα; Δες ποιον καφέ να πιεις
Ποιον καφέ να πιες όταν κάνεις δίαιτα και πόσο;

Προσέχεις τη γραμμή σου, έχεις προχωρήσει σε περικοπές θερμίδων, όμως παρόλο που κάνεις δίαιτα δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς καφέ. Φτιάξαμε για σένα μία λίστα που περιέχει πολλά είδη του αγαπημένου σου ροφήματος με τις θερμίδες που δίνει το καθένα στον οργανισμό σου. Πάρε μολύβι και χαρτί.

 
Κάνεις δίαιτα; Δες ποιον καφέ να πιεις

Όταν κάνεις δίαιτα πρέπει να προσέχεις πολύ τις υγρές θερμίδες που καταναλώνεις, τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείς να αντισταθείς στον καφέ;

 

 

Ελληνικός καφές.

Ένα φλιτζάνι σκέτου ελληνικού καφέ (μονού) σού δίνει μόλις 5 θερμίδες. Αν πιες με μία κουταλιά ζάχαρη, δηλαδή μέτριο, οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 25, καθώς ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη έχει περίπου 20 θερμίδες.

 

Γαλλικός καφές.

Το καλό με τον γαλλικό καφέ είναι πως δεν έχει καθόλου θερμίδες, όπως και ο ελληνικός, ενώ τα διαφορετικά αρώματα στα οποία τον βρίσκεις στο εμπόριο, δίνουν αυτό το κάτι, εμποδίζοντάς σε να προσθέσεις ζάχαρη. Παρόλα αυτά κάποιοι αγαπούν τη ζάχαρη και το γάλα στον γαλλικό. Υπολόγισε λοιπόν πως για περίπου 200ml γαλλικού μπορεί να πάρεις μέχρι και 120 θερμίδες.

 

 

Εσπρέσο.

Ένα εσπρεσάκι -περίπου 60 ml- έχει 5 θερμίδες. Αν όμως θέλεις πιο γλυκιά γεύση θα επιβαρυνθείς με 2ο θερμίδες για τον μέτριο και 45 θερμίδες για τον γλυκό. Your choice!

 

Στιγμιαίος καφές.

Ο στιγμιαίος καφές – φραπέ δεν έχει καθόλου θερμίδες. Από τις προσθήκες ζάχαρης και γάλακτος εξαρτάται το πόσες θερμίδες θα πάρεις. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη δίνει 20 θερμίδες, ενώ 1 μερίδα γαλατάκι σου δίνει 15 θερμίδες αν είναι light και 20 αν είναι πλήρες.

 

 

 

Cappuccino.

Ο cappuccino έχει αρκετές θερμίδες γιατί είναι καφές που βασίζεται στον γάλα. Ένας καπουτσίνο σκέτος φτιαγμένος με πλήρες γάλα σου δίνει 110 θερμίδες και φτιαγμένος με γάλα light περίπου 80.

 

Latte.

Έχει ακόμη περισσότερο γάλα από τον cappuccino, καθώς είναι ουσιαστικά γάλα με καφέ. Έτσι, οι θερμίδες του συγκεκριμένου καφέ μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 300 για έναν γλυκό latte -δεν ενδεικνύεται λοιπόν αν είσαι σε δίαιτα.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!