Home / Good Life  / Ιδέες για νόστιμο κολατσιό και πρωινό για το σχολείο

Ιδέες για νόστιμο κολατσιό και πρωινό για το σχολείο

Ιδέες για νόστιμο κολατσιό και πρωινό για το σχολείο
Επιστροφή στο σχολείο με νόστιμο κολατσιό. Τι να του φτιάξετε;

Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο και τους χρειάζεται ένα νόστιμο και υγιεινό κολατσιό και πρωινό.  Άλλωστε το πρωινό αλλά και το δεκατιανό είναι απαραίτητα γεύματα για την ανάπτυξή τους. Ακόμη, τα εφοδιάζουν με ενέργεια που τους είναι αναγκαία για μία μέρα γεμάτη. Τι μπορείτε να τους ετοιμάσετε;

 

 

Παιχνιδιάρικα σαντουιτσάκια.

Φτιάξτε τους σαντουιτσάκια με αγνά υλικά που τους αρέσουν και είναι νόστιμα. Έπειτα δώστε τους χαρούμενο, παιχνιδιάρικο σχήμα και κάντε τα πιο ελκυστικά για να τα φάνε. Βάλτε μέσα και λαχανικά, όπως καρότο, μαρούλι και αγγουράκι. Η υγιεινή νότα είναι απαραίτητη.

 

Ιδέες για νόστιμο κολατσιό και πρωινό για το σχολείο

 

 

Τορτίγιες με κοτόπουλες.

Είναι νόστιμη ιδέα για πρωινό και δεκατιανό. Θα τα ενθουσιάσει, θα τα χορτάσει και θα σας πάρει λίγο χρόνο να τα φτιάξετε. Ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να κάνει μία crispy κρούστα. Έπειτα, βάζετε στις τορτίγιες που έχετε ζεστάνει προηγουμένως, λίγο κασεράκι, κάποιο ντιπ και κάποιο λαχανικό όπως μαρούλι ή ντομάτα. Τις τυλίγετε σφιχτά και είναι έτοιμες.

 

Ιδέες για νόστιμο κολατσιό και πρωινό για το σχολείο

Αν θέλετε μπορείτε στο τέλος να τις πατήσετε μια φορά στην τοστιέρα ώστε να λιώσει το κασεράκι.

 

 

Breakfast mix.

Βάλτε του μία ποικιλία από φρουτάκια, λαχανικά, κασεράκια και ψωμάκια και δημιουργήστε ένα ολοκληρωμένο και χαριτωμένο πρωινό. Η ποικιλία των τροφίμων θα του δώσει τις απαραίτητες βιταμίνες και ενέργεια που έχει ανάγκη.

Προτιμήστε φρούτα που του αρέσουν και κρακεράκια ή ψωμάκι ολικής άλεσης. Αν θέλετε επίσης μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο γλυκό, όπως χειροποίητα σπιτικά μπισκότα.

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!